Nyheter Industri
Guro Knapstad i Glitre Energi og Vidar Sten-Halvorsen i Applied Hydrogen Foto: Glitre Energi

 

Glitre Energi satser på grønt hydrogen

Energikonsernet har inngått avtale med Kongsbergbedriften Applied Hydrogen om etablering av en pilot for produksjon av grønt hydrogen.

Som vi fortalte 1. mars har Glitre Energi vært på jakt etter samarbeidspartnere etter at de kunngjorde planene om et nytt produksjonsanlegg for hydrogen, og nå har i hvert fall en brikke falt på plass.

Nå bekrefter nemlig begge selskapene at de har inngått samarbeidsavtale om etablering av en pilot for produksjon av grønt hydrogen.

I Norge: Nytt anlegg for produksjon av hydrogen på vei

Kortreist hydrogen

Mens Applied Hydrogen utvikler løsninger for hydrogendrevne anleggsmaskiner, og fokuserer på effektive distribusjons- og påfyllingssystemer for hydrogen, vurderer altså Glitre Energi å produsere grønt hydrogen ved sine elvekraftverk.

Når de to selskapene samarbeider blir dermed målet å utvikle en effektiv verdikjede for kortreist hydrogen fra produksjon til forbruk på anleggsplassen.

— For Glitre Energi er partnerskapet med Applied Hydrogen helt ideelt fordi vi utfyller hverandre på en optimal måte, sier Guro Knapstad, leder for innovasjon og forretningsutvikling i Glitre Energi.

— Når vi etablerer hydrogenproduksjon trenger vi kjøpere av hydrogenet, og volumet vi ser for oss i den første fasen samsvarer med behovene til Applied, sier hun i pressemeldingen.

HydrogenPro: En av de største elektro-lysekontraktene noensinne

Grønt hydrogen er nøkkelen

Grønt hydrogen er en forutsetning for å nå målene om nullutslipp i transport- og anleggsbransjen, men da må både produsenter og forbrukere være trygge på at hydrogendrevne alternativer fungerer like godt og sømløst som dagens fossile løsninger. Målet med pilotprosjektet er derfor å teste om man gjennom samarbeid og innovasjon kan få til en lønnsom og effektiv produksjon og forsyning av hydrogen.

— Det er gledelig at Glitre Energi ser muligheter med våre hydrogenløsninger, og for oss er dette et viktig samarbeid for å sikre oss kapasitet på kortreist grønt hydrogen til våre kunder i denne regionen, sier Vidar Sten-Halvorsen, daglig leder i Applied Hydrogen AS.

— Dette gjør det mulig å demonstrere vår distribusjons- og påfyllingsløsning i reelle felt-applikasjoner, sier han.

Nel har solgt to nye fyllestasjoner

Bruker sin kompetanse

Glitre Energi ønsker å være en pådriver i det grønne skiftet og vil benytte sin kraftkompetanse til å knytte hydrogenproduksjonen direkte på sine eksisterende elvekraftverk.

— Dersom vi får det til vil det gi oss en løsning som er skalerbar og  lett kan tilpasses ulike størrelser av hydrogenproduksjon, sier Knapstad. På senere stadier kan det knyttes til andre fornybare energiformer som vind og sol, som også er sykliske i sin produksjonskapasitet, avslutter hun.

TECO 2030 og Narvik Hydrogen har gode nyheter til nordnorske kunder

Kilde: Pressemelding

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.