Nyheter Industri
Avtalen med selskapet Ayana Renewable Power ble signert av styreleder i Greenstat Hydrogen India, Sturle Pedersen. I signeringsmøtet deltok også utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Ayana Renewable Power

Starten på et nytt norsk grønt industrieventyr

Greenstat har som første norske aktør etablert selskap for grønn hydrogenproduksjon i India.

Helt siden 2019 har Greenstat jobbet med å etablere seg i det indiske markedet, og det er ikke helt uten grunn: India er et av verdens største og raskest voksende markeder for hydrogenproduksjon basert på fornybare energikilder.

Selv om Aker Horizon og Statkraft utreder India, blir dermed Greeenstat det første norske selskapet som går inn på eiersiden i Indias grønne hydrogenproduksjon.

Aker Horizons og Statkraft vil produsere grønt hydrogen og ammoniakk i India og Brasil

Store muligheter

— Med tanke på den enorme energiomstillingen landet står overfor, ser vi store muligheter i India, sier Vegard Frihammer - leder i Greenstat. Grønt hydrogen har en helt sentral rolle som en ny utslippsfri energibærer, og det åpner muligheter både for Greenstat og andre norske energi og teknologiselskaper, sier han i pressemeldingen.

Avtalen med selskapet Ayana Renewable Power ble signert av styreleder i Greenstat Hydrogen India, Sturle Pedersen. I signeringsmøtet deltok også utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Greenstat og Everfuel vil etablere Hydrogen-hub i Kristiansand

300 kilo grønn hydrogen daglig

Pilotanlegget skal bygges i Karnataka og vil produsere rundt 300 kg hydrogen per dag.

— Vi er svært fornøyd med at norske myndigheter er så offensive i sin satsning på fornybar energi og grønt hydrogen i India. Det betyr mye for norske selskaper som vil etablere seg i dette raskt voksende markedet, sier Sturle Pedersen fra Greenstat.

Greenstat Hydrogen India ble etablert i Mumbai i september 2021, samtidig som selskapet åpnet Center of Excellence – Hydrogen (CoE-H). Selskapets hovedsamarbeidspartner i India er PHD Chamber of Commerce India (PHDCCI).

— Seeing is believing, sier en stolt Jon André Løkke på Nels nye fabrikk

Kilde: Pressemelding

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.