Nyheter Maritimt
Nå skal det bli hydrogen langs skipsleden – Enova tilbyr opptil 150 millioner kroner i investeringsstøtte til prosjekter som skal produsere hydrogen fra fornybar kraft til maritim transport. Ill: Østensjø

Kan søke på opptil 150 millioner til hydrogenprosjekter – Enova inviterer til webinar

Enova tilbyr investeringsstøtte til prosjekter som skal produsere hydrogen fra fornybar kraft til bruk i maritim transport.

Hydrogen kan bli viktig for avkarbonisering av transport og industri i Norge. Dette gjelder særlig i maritim sektor, og aktører kan nå søke Enova finansiering på opptil 150 millioner.

Midlene er øremerket prosjekter som gjør hydrogen offentlig tilgjengelig for maritime transportformål i Norge, men dekker også tilrettelegging for flerbruk med andre sektorer.

Frist 22. april

Innen 1. mars 2022 vil søknadssenteret åpnes for å sende inn søknader til utlysningen.

Søknadsfristen er satt til 22. april klokken 13.00 og Enova opplyser at de i løpet av januar vil legge ut maler for søknadstekst og budsjett.

Enova inviterer til webinar om utlysningen onsdag 19. januar. Her vil de gjennomgå utlysningen i detalj.

Det vil også bli anledning til å stille spørsmål til Enova om utlysningen i løpet av webinaret.

Sjelden mulighet

Programmet er åpent for næringsaktører, offentlige aktører eller konsortier der nærings- eller offentlige aktører er sentrale, medfinansierende og aktive deltakere.

Prosjektansvarlig kan være en etablert bedrift som er registrert i norsk foretaksregister og har økonomisk aktivitet i Norge eller en norsk offentlig aktør.

Det er snakk om finansiering på maks 150 millioner per prosjekt, og Enova vil kun dekke 45 prosent for investeringer i hydrogenproduksjon for store bedrifter, 50 prosent for små og mellomstore bedrifter og 40 prosent for investeringer som godkjennes som nødvendig infrastruktur.

Enova opplyser at støtteordningen trolig vil være et engangstilfelle, og at de ikke har planlagt flere utlysninger gjennom dette programmet

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.