Nyheter Maritimt
Norleds ferge Hydra vil drives av brenselcellemoduler fra Ballard. Foto: Norled

Ballard har levert to klassegodkjente FCwaveTM-moduler til Norled A/S

Ballard Power Systems kunngjør i en pressemelding at de har levert to, 200 kilowatt (kW) FCwaveTM-moduler til Norled AS, en av Norges største ferge- og ekspressbåtoperatører.

Brenselcellemodulene vil drive verdens første flytende hydrogendrevne ferge, MF Hydra, senere i år.

MF Hydra blir det første hydrogendrevne skipet som skal godkjennes av Sjøfartsdirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og DNV. Fartøyet har en kapasitet på opptil 300 passasjerer og 80 biler og skal seile på trekantruten mellom Hjelmeland-Skipavik-Nesvik i Norge.

Les også: Hydrogenfergene  mellom Bodø og Lofoten kommer i 2025

— Et pionerprosjekt

— Dette er et pionerprosjekt, sier Erlend Hovland, teknologidirektør i Norled A/S i pressemeldingen. Det representerer et betydelig vendepunkt for både Norled A/S og resten av maritim sektor. Vi tror at hydrogen vil spille en betydelig rolle i fremtiden for nullutslippsskip. Leveringen av brenselcellemodulene fra Ballard gjør oss i stand til å fortsette vårt arbeid med å levere og drifte verdens første ferge som drives av flytende hydrogen.

FCwaveTM-modulene for Norled A/S er designet, produsert og testet ved Ballards Marine Center of Excellence i Hobro, Danmark. De to FCwaveTM marine brenselcellemodulene er godkjent av DNV, et av verdens ledende klassifiserings- og sertifiseringsorganer. Godkjenningen av de to modulene bekrefter at utformingen av FCwaveTM er i samsvar med anerkjente kvalitets- og sikkerhetsstandarder og forskrifter for marin industri, samt internasjonale konvensjoner.

— Overleveringen av FCwaveTM-modulene til Norled A/S markerer en viktig milepæl for Ballard og viser at hydrogenbrenselceller er ute av startblokkene og på vei til å lede innen nullutslippsteknologier for marin industri, sier Søren Østergaard Hansen, daglig leder  Marine and Stationary, Ballard Power Systems Europe A/S.

— Gjennom erfaringen fra prosjekter med Norled A/S og andre marine partnere har vi tatt et stort skritt mot målet om å motta den offisielle typegodkjenningen fra DNV, som vil bekrefte at FCwaveTM har oppfylt funksjon, design, dokumentasjon og sikkerhet krav som er nødvendige for global marin kommersialisering, avslutter han.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, Direktør UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.