Nyheter

HydrogenPro signerer ny kontrakt– og stiger kraftig på børsen

Porsgrunnsbaserte HydrogenPro signerte storskala kontrakt for en første levering av 40 elektrolysører til Mitsubishi Power Americas, Inc. og gikk opp 46% på børsen.

HydrogenPro AS (OSE: HYPRO) har signert en kontrakt for en første levering av 40 elektrolysører til Mitsubishi Power Americas, Inc. (Mitsubishi Power, et kraftløsningsmerke fra Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI). Dette er dermed en av de største elektrolysesystemkontraktene som noen gang er plassert, skriver HydrogenPro i en pressemelding.

Den opprinnelige verdien av kontrakten overstiger USD 50 millioner for HydrogenPros leveranseomfang. EPC-en og andre systemleveranser for et nøkkelferdig elektrolyseranlegg for grønt hydrogen vil bli levert av andre selskaper.

Det grønne hydrogenet vil bli forbrukt til kraftproduksjon i USA.

Et stort gjennnombrudd

Elling Nygaard, Adm. direktør i HydrogenPro

— Dette er et stort gjennombrudd for HydrogenPro, sier Elling Nygaard, administrerende direktør i HydrogenPro. Det viser at teknologien vår er godt egnet for storskalaprosjekter som dette – prosjekter som vil gjøre rimelig, pålitelig og rent hydrogen allment tilgjengelig for kundene. Vi er ekstremt stolte over å samarbeide med Mitsubishi Power for å levere teknologiske fremskritt for å oppnå et karbonfritt hydrogensamfunn, sier han i pressemeldingen.

Kjøpsordren er avhengig av en endelig investeringsbeslutning, som forventes i første halvdel av 2022. Mitsubishi Power har imidlertid gjort en ikke-refunderbar forpliktelse som gjør at HydrogenPro kan forberede seg til produksjon.

— USA har vedtatt en ambisiøs strategi for å akselerere den grønne energiomstillingen gjennom store investeringer og støtte til initiativer for ren energi. Vi ser på dette som en stor mulighet for HydrogenPro, og dagens kunngjøring er en bekreftelse på det betydelige potensialet som ligger i det amerikanske markedet for oss, sier Nygaard i pressemeldingen.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.