Nyheter

Får 45 mill til fyllestasjoner i Sverige

 

Everfuel A/S i Danmark skriver i en pressemelding at datterselskapet Everfuel Sweden AB har blitt tildelt to tilskudd på til sammen ca. SEK 45 millioner av det svenske Naturvårdsverket under investeringsprogrammet Klimatspranget (Klimatklivet) som delfinansiering for to hydrogenstasjoner i Värmland-regionen.

Redaksjonen

Stasjonene vil bli etablert i samarbeid med den lokale enheten til OKQ8 som en del av Evefuels pågående samarbeid med den ledende skandinaviske operatøren av bensinstasjoner, heter det i pressemeldingen.

Noen av de viktigste trafikkorridorene i Sverige går over Värmland, og forbinder byene Stockholm, Gøteborg og Karlstad. Hovedveien mellom Oslo i Norge og Stockholm krysser også regionen. Det er hjemsted for en betydelig skogindustri og andre forretningsaktiviteter som er avhengige av tunge lastebiltransporter som hydrogen er svært godt egnet for med OEM-er klare til å motta bestillinger på de første kjøretøyene.

-Everfuel og våre svenske partnere deler samme ambisjon om å fremskynde overgangen til nullutslippstransport. Etablering av infrastruktur for sikker og effektiv tanking av grønt hydrogen laget av fornybar vind- og solkraft vil være en nøkkelbidragsyter til å oppfylle denne ambisjonen. Vi er derfor veldig glade for støtten fra The Climate Leap til å etablere to H2-stasjoner i denne ambisiøse regionen hvor vi allerede har interesse fra flere potensielle kunder, sier Jacob Krogsgaard, administrerende direktør i Everfuel i pressemeldingen

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.