Nyheter Industri

Equinor blir med i CHS

Center for Hydrogen Safety (CHS) sendte i dag ut pressemelding om at norske Equinor har blitt medlem.

— Dette er et tydelig bevis på at Equinor ser hydrogens potensiale når det gjelder å dekke verdens økende energibehov, samtidig som de forstår at teknologien må oppleves som trygg for å slå an globalt, sier Nick Barilo, administrerende direktør i CHS i pressemeldingen.

— Equinors erfaring og ekspertise vil være en positiv tilvekst til CHS, og vil føre til en tryggere og raskere overgang til hydrogen som energiløsning, avslutter Barilo.

Equinor ser på hydrogen som nøkkelen

Equinor er nå med i CHS (Center for Hydrogen Safety)

Equinor jobber allerede med framstilling av hydrogen fra naturgass gjennom fangst, transport og lagring av CO2, og er tungt involvert i flere store hydrogenprosjekter, som blant annet H2H Saltend, H2morrow stål i Tyskland, og NortH2.

— Vi er i endring etter over 50-års erfaring med olje og gass. Nå handler det om å bli et bredt energiselskap, der mennesker og miljø står i fokus, sier Henrik Solgaard Andersen, VP for Global Hydrogen i Equinor i pressemeldingen.

— Equinor ser på hydrogen som avgjørende for å nå målet om netto nullutslipp, og utvikler derfor en portefølje av hydrogenprosjekter i Europa og USA, sier Andersen.

— At vi kan dele vår erfaring med kolleger og leverandører, samtidig som også vi lærer av andre – vil derfor være helt avgjørende for å gjøre produksjonen og bruken av hydrogen trygg og pålitelig. Jeg er derfor svært fornøyd med at vi har blitt med i CES – Center for Hydrogen Safety community, avslutter Andersen.

Kilde: Businesswire

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.