Nyheter

Dette melder andre medier om hydrogen torsdag kl.08:00

 

Biogassbransjen.no

Skriver på toppsak om ny rapport;Utbygging av en minimumsløsning for lade- og fylleinfrastruktur for null- og lavutslipps energibærere vil koste 12 milliarder kroner frem mot 2040. Det er en av konklusjonene i en fersk rapport fra Thema Consulting. Thema Consulting har utarbeidet rapporten «Infrastrukturkostnader for etablering av et nettverk av energistasjoner til tungtransport» på oppdrag fra Grønt landtransportprogram. Her har konsulentene tatt for seg både el, hydrogen og biogass for næringstransport.

Finansavisen forteller om resultathopp hos Scatech hvor konsernsjefen uttaler følgenden: – «Vi har lagt bak oss et kvartal med stabil drift, robust kontantgenerering og fortsatt høy prosjektutviklingsaktivitet innen fornybar energi i alle vår kjernemarkeder. Vi forfølger nye og spennende muligheter i Midtøsten innen hydrogen, ammoniakk og avsalting drevet av grønn energi. Med en betydelig merittliste, en bevist verdiskapende forretningsmodell og en stor pipeline, er vi godt posisjonert for videre vekst, sier konsernsjef Raymond Carlsen i en kommentar, til Finansavisen.

Oslo Børs Q4 melding om Scatech finner du her.

Nationen skriver på lederplass at regjeringen må lytte til industrien når det gjelder strøm;  -Det blir er en viktig oppgave for Ap/Sp-regjeringa å sikre den kraftforedlende industrien forutsigbarhet og rimelig strøm. Det handler om mange arbeidsplasser, de fleste av dem i distriktene.

Klassekampen avlegger hydrogen besøk i dqg og har blant annet kommentar fra SV`s Haltbrekken som sier at; Fra 2025 skal to hydrogenferjer krysse Vestfjorden i Nordland. Skipene må bygges i Norge, mener SVs Lars Haltbrekken.

Drangedalsposten har fått besøk av Norsk Industris Stein Lier-Hansen som er skeptisk til datasentre og heller vil bruke strømmen til Hydrogen.

Nordlys skriver på lederplass i dag at de har store forventninger til Gahr-Støre som ønskes  på besøk: «Det nye er at fokuset i takt med det grønne skiftet har endret seg fra petroleum til hydrogen, havvind og annen fornybar energi. På den annen side vil norsk gass fremdeles være en viktig del av klimaomstillingen, her er ressursene i nord sentrale.»Avisen har også flere leserinnlegg om samme.

Bergensavisa skriver på papir i dag at Bergen Engines har positivt resultat av test av motor som skal gå på hydrogen; -Nylig lanserte Bergen Engines et omfattende testprogram for en gradvis overgang fra flytende naturgass til 100 prosent hydrogen som drivstoff. Nå er testresultatene klare.

Og til sist bør du sjekke ut Khrono som skriver om OECD og «missions» fra seminar der et også ble uttalt at;

«Kunnskapsdepartementet har bedt Nifu (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) om å identifisere aktuelle områder for norske missions, eller målrettede samfunnsoppdrag.

Rapporten er ikke ferdig, men i et notat til departementet beskriver Nifu hva slike satsinger bør være. Ifølge notatet bør satsingene være dristige og spennende, de vil kreve betydelige politiske og økonomiske investeringer og de må oppfattes som viktige av mange.

De to eksemplene som trekkes fram er en storstilt satsing på havvind. som Nifu påpeker at kan bidra til å løse flere store samfunnsutfordringer. Blant annet vil mer fornybar energi vil være nødvendig for å realisere utviklingen av nye, grønne næringer som batteriproduksjon, grønn hydrogen, prosessindustri, og til utslippskutt i andre sektorer, for eksempel transport»

 

Og med det er kaffen klar og det er straks tid for morgenmøte – ha en fantastisk fin 3.februar!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.