Nyheter Tungtransport
Det blir stadig flere hydrogenbusser. Foto: Toyota

212 hydrogenbusser i OL

— Både utøvere og publikum under årets vinter-OL skal fraktes av 212 hydrogenbusser. Det sier Beijing Public Transport Corporation.

Siden de 24. olympiske vinterleker allerede er i gang i Beijing, er det hyggelig å konstatere at hele 212 hydrogenbusser skal bidra til å frakte utøvere og tilskuere under lekene – som altså varer fra 4. til 20. februar 2022.

Det er likevel ikke til å legge skjul på at den pågående koronapandemien vil legge en demper på stemningen: Det er nemlig ikke bare den norske OL-troppen som er rammet av smitte, koronaen gjør også at tilskuertallet under lekene vil bli minimalt.

Trøsten får være at bussene kommer til å gjøre jobben også etter OL. I følge Ecns wire skal bussene bli satt inn i vanlig transport etter at de har gjort jobben med å frakte utøvere under OL og Paralympics.

Sanntidsovervåking

De nye hydrogenbussene vil, i likhet med 11.000 andre nye miljøvennlige kjøretøyer, bli utstyrt med et overvåkingssystem som gir løpende oppdateringer om statusen på hydrogencellesystemet, motorene og bussenes øvrige instrumenter.

Satser stort på hydrogen

Selv om 212 busser høres mye ut for oss nordmenn, er det naturlig nok lite i kinesisk målestokk. Senest i desember var det da også varslet at hele 655 busser med brenselceller skulle settes inn i området rundt Zhangjiakou.

Dette området er også stedet der øvelsene i alpint og snowboard skal foregå, og praktisk nok skal det også romme to store hydrogenanlegg og ikke minst 8 fyllestasjoner for hydrogen.

Kilde: Ecns wire, Hydrogen-Central og Sustainable bus.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.