Nyheter Industri
Foto: Pexels

Egypt skal lage hydrogen av avfall

Et gigawatt-skala avfall-til-hydrogen-prosjekt ved Egypts Suez-kanal vil sannsynligvis bli utviklet etter å ha fått foreløpig godkjenning fra lokale myndigheter.

1GW Suez Canal-prosjektet er utviklet av det tyske teknologiselskapet H2-Industries i East Port Said, og har som mål å konvertere fire millioner tonn organisk avfall og ikke-resirkulerbar plast til 300.000 tonn grønt hydrogen hvert år. Det tilsvarer omtrent mengden som vil bli produsert av et 4GW fornybart H2-elektrolyseanlegg, skriver nettsiden Rechargenews.com

— Dette hydrogenet  vil bli produsert til halvparten av kostnadene for dagens grønne hydrogenproduksjonsteknologi, og tar kostnadene enda lavere enn dagens nivåer for lavkarbon og grå hydrogenproduksjon.

Avgjøres innen 8 uker

En mulighetsstudie vil nå bli utført i løpet av de neste fire til seks ukene, og den endelige godkjenningen fra General Authority for Suez Canal Economic Zone er forventet om åtte uker, sier H2-Industries til nettsiden.

— Det er svært sannsynlig at prosjektet vil gå videre, siden det er planer om å være i drift innen 2025 og deretter skalere opp, uttaler en talskvinne for selskapet.

 

Selskapet planlegger å lagre H2 i en flytende organisk hydrogenbærer (LOHC), eller kombinere den med fanget CO2 for å produsere lavkost syntetisk diesel eller bærekraftig flydrivstoff [SAF], skriver altså Recharge.com

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.