Nyheter Industri
Foto: Pexels

Egypt skal lage hydrogen av avfall

Et gigawatt-skala avfall-til-hydrogen-prosjekt ved Egypts Suez-kanal vil sannsynligvis bli utviklet etter å ha fått foreløpig godkjenning fra lokale myndigheter.

1GW Suez Canal-prosjektet er utviklet av det tyske teknologiselskapet H2-Industries i East Port Said, og har som mål å konvertere fire millioner tonn organisk avfall og ikke-resirkulerbar plast til 300.000 tonn grønt hydrogen hvert år. Det tilsvarer omtrent mengden som vil bli produsert av et 4GW fornybart H2-elektrolyseanlegg, skriver nettsiden Rechargenews.com

— Dette hydrogenet  vil bli produsert til halvparten av kostnadene for dagens grønne hydrogenproduksjonsteknologi, og tar kostnadene enda lavere enn dagens nivåer for lavkarbon og grå hydrogenproduksjon.

Avgjøres innen 8 uker

En mulighetsstudie vil nå bli utført i løpet av de neste fire til seks ukene, og den endelige godkjenningen fra General Authority for Suez Canal Economic Zone er forventet om åtte uker, sier H2-Industries til nettsiden.

— Det er svært sannsynlig at prosjektet vil gå videre, siden det er planer om å være i drift innen 2025 og deretter skalere opp, uttaler en talskvinne for selskapet.

 

Selskapet planlegger å lagre H2 i en flytende organisk hydrogenbærer (LOHC), eller kombinere den med fanget CO2 for å produsere lavkost syntetisk diesel eller bærekraftig flydrivstoff [SAF], skriver altså Recharge.com

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Biler man ikke skal kjøre i proptech-tidsalderens hovedstad

Torbjørn Leidal, European Resource Hub

— Bærekraft er konkurransekraft

Axel Christian Klafstad, GreenH
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.