Nyheter Energikonferanse

Vinterkonferanse med ambisjon om å bli Norge «Fit for 55»

Vinterkonferansen 2022 er Energi Norges topplederkonferanse. Her vil de samle ledere og beslutningstakere tilknyttet fornybarnæringen, energipolitikere, myndigheter, grønt næringsliv og journalister, skriver Energi Norge på sine hjemmesider.

Vinterkonferansen 2022 som går av stabelen 30.mars – 1.april på Clarion Hotel The Hub i Oslo vil søke svar på spørsmål som hvordan Norge kan klare sine forpliktelser og samtidig gripe verdiskapingsmuligheter.

Europa har store klima-ambisjoner frem mot 2030, hvor utslipp skal kuttes med 55 %. Det skal satses stort på å utvikle nye grønne verdikjeder. Norge har sluttet seg til ambisjonen og skal nå sine mål først og fremst gjennom en massiv elektrifisering.

Dette er foreløpig program;

  • Fornybarometeret:De viktigste faktaene om fornybarnæringen. Hva er status for 2022?

  • Elektrifisering og nettutvikling:Hva er behovet, og hvordan kommer vi oss dit?

  • HMS:HMS er et prioritert område for Energi Norge, alle skal komme uskadde og glade hjem. HMS er også viktig på hjemmekontor; hvordan håndterer vi det?

  • Rettferdig og bærekraftig klimaomstilling:Klimaomstillingen og utvikling av grønne verdikjeder vil kreve store investeringer fremover. De skal samtidig være bærekraftige, ta hensyn til natur og miljø og oppleves som rettferdig. En gordisk knute?

  • Bærekraftige investeringer og prosjekter: Det skal bygges mye ny produksjon og nett i årene som kommer. Hvordan sikrer vi at investeringene og prosjektene er bærekraftige?

  • Hydrogen: Hydrogen kan bli stort og bidra sterkt til veksten i etterspørselen etter fornybar elektrisitet. Nye anvendelser i industri og transport, samtidig som produksjonen skal legges om fra grått hydrogen laget av naturgass til grønt hydrogen laget med elektrisitet.

  • Havvind:Blir havvind den nye «olja»? Det er store planer for utbygging i Nordsjøen. Hvor og når skjer det?

Programmet oppdateres fortløpende, skriver Energi Norge på sine hjemmesider.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.