Nyheter Teknologi
En fornøyd gjeng fra Modern Electron etter investorenes bidrag. Foto: Modern Electron

Bill Gates støtter «turkist» hydrogen-prosjekt

Oppstartsselskapet Modern Electron får hele 30 millioner dollar i finansiering fra investerer, deriblant Bill Gates og MetaPlanet.

Det Seattle-baserte oppstartselskapet Modern Electron jobber for at kundene skal produsere sitt eget turkise hydrogen fra naturgass – og deretter brenne det for å produsere karbonfri varme og kraft.

Og med 30 millioner dollar i finansiering fra Bill Gates, MetaPlanet og andre investorer, ligger det ambisiøse oppstartselskapet i hvert fall godt an til å utvikle og distribuere H2-produksjon og varme-til-kraft-systemer.

For boliger, kommersielle bygninger, og industrisektoren

I følge Rechargenews.com sier Modern Electron at den nye investeringen vil bli brukt til å distribuere piloter med  hydrogenproduksjonsprosjektet for å demonstrere rimelig avkarbonisering av tradisjonell gassoppvarming, og det uten noen ny infrastruktur. De skal også integrere deres proprietære teknologi inn i varmeapparater.

— Modern Electrons nye hydrogenproduksjonsteknologi skal dekke den raskt økende markedsetterspørselen etter oppvarming uten CO2-utslipp i bolig- og kommersielle bygninger, men også i industrisektoren, sier det Seattle-baserte selskapet i uttalelsen.

Teknologien utvikles videre

Modern Electrons fokuserer hovedsaklig på områder der eksisterende fornybare løsninger fungerer dårlig, og der fremtidige infrastrukturløsninger ligger langt frem i tid.

I følge Rechargenews.com er selskapets hovedteknologi en liten termionomformer som konverterer spillvarmen fra en gasskjele til elektrisitet. Modern Electrons jobber imidlertid også med en teknologi som vil splitte naturgass (hovedsakelig metan, eller CH4) til hydrogen (H2) og fast karbon (C) i form av grafittpulver. Det turkise hydrogenet ville deretter bli brent for produksjon av varme og kraft, mens grafitten vil bli kastet eller samlet opp for gjenbruk.

— Energibesparelsene fra den termioniske omformeren vil i seg selv kompensere for tilleggskostnadene og effektivitetstapet til det kombinerte systemet, sier Modern Electron-sjef Tony Pan.

Men vil det fungere?

Det er forøvrig verdt å merke seg at Rechargenews.com presiserer at Modern Electron foreløpig ikke har vist fram teknologien, bortsett fra at det er snakk om et lite apparat.

Hvorvidt selskapet klarer å levere blir dermed spennende å se.

Kilde: Rechargenews.com og Businesswires pressemelding

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.