Nyheter Hydrogenmarkedet

Hydrogensaker fra andre medier onsdag 9.februar

 

NRK skriver om rapporten  «Norge i morgensol » presenterer et bilde av Norge i 2030 dersom «potensialet vårt utnyttes fullt ut». Hydrogen listes først opp som satsingsområde.

E24.no – og for den saks skyld veldig mange andre – skriver om Equinors kvartalsresultat som er knallbra. Børsmeldingen finner du her.

Avisa Nordland skriver at Glomfjord industripark hadde besøk av fylkesrådsleder Tomas Norvoll fredag 4. februar. Daglig leder Geir Ove Ropphaugen i Glomfjord Hydrogen fortalte her om selskapets alternative plan, nemlig leveranser av trykksatt Hydrogen til båter, anleggsmaskiner og tog. Og oksygen til Yaras salpetersyrefabrikker i Glomfjord.

Nordlys har sak om strømmarkedet; – Vi kan takke svenskene for at det fremdeles er lave strømpriser i Nord-Norge, sier kraftanalytiker Olav Johan Botnen i selskapet Volue Insight. Men etter det vil også nordnorske strømforbrukere forvente sørnorske kraftpriser, på grunn av utfordringer i det svenske strømnettet og markedet.

Fiskeribladet ; Fem stortingsrepresentanterr fra Arbeiderpartiet har sendt debattinnlegg til flere aviser. Vi tar det med i dag også, siden det nå engang er slik at Arbeiderpartiet har regjeringsmakt. – Nå har vi fått en regjering som ser mot nord og ser mulighetene. Arbeiderpartiet vil i regjering føre en nordområdepolitikk som er nærmere folk, grønnere og oppdatert for det sikkerhetspolitiske landskapet vi møter på 2020-tallet. Derfor lanserer vi fem bud for en ny giv i nordområdepolitikken. Du leser om de fem bud her.

Avisen Agder Flekkefjords Tidende skriver i papir i dag om kø for søknader om strømforsyning. Dette rammer Kvina Energy Park skal bygge hydrogenfabrikk i Lervika i Kvinesdal. Selv om en av Norges kraftigste «stikkontakter» ligger bare noen hundre meter unna, er det lang kø hos energimyndighetene for å få behandlet søknaden om strømforsyning.

Finansavisen skriver om Everfuel; På en dag der sammenlignbare selskaper som Hynion handlet godt i minus, steg Everfuel-aksjen nærmere 5 prosent til nær 43 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall på morgenkvisten.
Selve tallene til Everfuel er fortsatt lite å skryte av, men selskapet gjorde store fremskritt i fjerde kvartal, mener analytiker Thomas Dowling Næss i Spare-Bank 1 Markets – meglerhuset som tok selskapet på børs i sin tid.
– Det viktigste er fremgang på prosjekter. Vi er imponert over hvor rask fremgang Everfuel har, sier han til Finansavisen.

Vi lar det bli med det i dag – nå er det tid for 9-møte og kaffen. Ha en strålende onsdag!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.