Nyheter Teknologi
Dette er en skisse av Enapter Campus, som skal stå helt ferdig i Tyskland i 2023. Legg merke til alle solcelle-panelene på taket, som er nøkkelen for å lykkes, i følge Enapter. Foto: Enapter

Enapter vil dekarbonisere elektrolyseproduksjonen

Hemmeligheten er fornybar energi.

I følge H2-view skal Enapter produsere elektrolysører uten bruk av grå energi. Dermed kan de dekarbonisere hele forsyningskjeden for hydrogenproduksjon.

Gigantisk solcelle-anlegg på Enapter Campus

De første spadetakene ble tatt i 2021, men allerede fra 2023 skal anlegget være i full drift. Foto: Enapter

For å lage elektrolysørene og muliggjøre produksjon av grønt hydrogen, må Enapter gå over til fornybar energi, og stikkordet er solceller.

Enapter har nemlig planene klare for å installere et stort solcelleanlegg på taket til Enapter Campus-bygningen, en bygning som altså skal levere grønn strøm tilselskapets operasjoner og produksjon av elektrolysører.

Oppføringen av den enorme bygningen, som vil ha en grunnflate på over 82.000 kvadratmeter startet høsten 2021 i Saerbeck – Tyskland, og Enapter Campus skal etter planen være i full drift i løpet av 2023.

Siden utbyggingen skjer gradvis vil imidlertid deler av anlegget starte opp allerede i fjerde kvartal 2022, med de første kundeleveransene i begynnelsen av 2023. Prislappen på anlegget er forøvrig forventet å ligge på 105 millioner Euro.

Massiv skalering er nøkkelen for å lykkes

— For å massivt redusere kostnadene ved grønn hydrogenproduksjon og nå våre globale klimamål, må vi skalere dagens teknologi så raskt vi kan, sa Enapter-sjef Sebastian-Justus Schmidt da han åpnet Enapter Campus i september 2021.

— Hele vårt DNA skriker etter at dette haster, og det påvirker også vår forskning, utvikling og markedsinngang, sier Schmidt. Enapter Campus er vårt store klimabidrag, og bærer mottoet «Acting, not talking».

— Vår oppfatning er at en kraftig økning i produksjonen av modulære, kompakte AEM-elektrolysere for prosjekter av alle størrelser vil gi et betydelig bidrag til å takle klimakrisen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.