Nyheter Nyhetsoversikt fredag 11.februar

Dagens hydrogensaker fra andre medier fredag 11.februar

 

Oslo Børs har en melding om at Hexagon Purus signerer avtale med Hino Motors om å levere batteripakker for serieproduksjon av nullutslipp tunge kjøretøyer. Den leser du her.

Oslo Børs melder også at Aker Clean Hydrogen endte med et driftsresultat på minus 53,5 millioner kroner i fjerde kvartal. I samme periode året før endte selskapet med et driftsresultat på minus 47,3 millioner kroner. Selskapet skriver at driftsresultatet i fjerde kvartal ble påvirket av blant annet utvikling av virksomheten, digitalisering og prosjekter i pipeline.  For 2021 endte selskapet med minus 160 millioner kroner. – Når vi går inn i 2022, er vi godt posisjonert for å realisere noen virkelig spennende industriprosjekter som bidrar til avkarbonisering av sektorer hvor det er vanskelige å redusere, som shipping, stål og landbruk, og muliggjør grønne eksportmuligheter fra Norge til Europa, sier Knut Nyborg, administrerende direktør i Aker Clean Hydrogen i børsmeldingen som du leser her.

Oslo børs melder også at det er inngått avtale mellom Aker Clean Hydrogen og Kuehne+Nagel for å akselerere frakt av grønne kontainere. Du leser meldingen her.

Oslo Børs igjen, denne gangen melding fra TECO2030 som har nådd en rekke viktige milepæler og stor fremgang men som fremdeles går minus. 4. kvartal 2021. Du leser meldingen her.

Biogassbransjen.no og andre skriver om fyllestasjoner basert på en rapport fra Thema Consulting som sier at  Utbygging av en minimumsløsning for lade- og fylleinfrastruktur for null- og lavutslipps energibærere vil koste 12 milliarder kroner frem mot 2040.

Brønnøysunds Avis er blant avisene som har tatt inn leserinnlegg fra SP-politikere som reiser spørsmål om krafta i nord brukes til grønn verdiskaping lokalt, eller om den skal til EU? Siden de er godt representert i regjeringen kan vi anta at et svar kommer snart. Innlegget leser du her.

Avisa Nordland slår også i dag alarm om at strømprisen mangedobles om få år og at Nord-Norge reddes av billig svensk vindkraft, men analytiker slår alarm i avisa, saken leser du her.

iFinnmark skriver at styreleder Arvid Jensen i Hammerfest Næringsforening.
mener det er god grunn til å se lysere på framtiden til det som skal skje i nord i tiden som kommer. Han begrunner det med at blant annet Horisont Energi skal bygge Europas største hydrogen- og ammoniakkfabrikk på Markopnesset i Repparfjord. Du leser saken her.

 

Energiteknikk skriver om rekordlang produksjon av fusjonsenergi; – Rekorden, og enda viktigere hva vi har lært om fusjon under disse forholdene og hvordan den bekrefter våre forutsigelser, viser at vi er på riktig vei mot en fremtidig verden med fusjonsenergi. Hvis vi kan opprettholde fusjon i fem sekunder, kan vi gjøre det i fem minutter og siden i fem timer når vi oppskalerer vår virksomhet i fremtidige maskiner, sier Tony Donné, leder i EUROfusjon-programmet, i pressemeldingen som du leser mer om her.

Dagsavisen skriver på lederplass at transportsektoren skal over fra fossil til strøm, Norge har ambisjoner om utslippsfri prosessindustri og nye batterifabrikker, og vi skal elektrifisere sokkelen. Hydrogen kan bli en ny, energikrevende næring. Selv om billigere strøm er denne vinterens store snakkis, handler dette også om noe litt annet: Behovet for mer strøm, skriver Dagsavisen på lederplass her.

Finansavisen melder at Hyon har fått grønt lys av Oslo Børs. Første handelsdag forventes å bli 14. februar. Saken leser du her.

Det er ellers en fyldig mediedekning av hydrogen i dag. Vi tror at har du lest sakene her og følger med i Hydrogen24.no utover dagen samt våre søsteraviser Biogassbransjen.no og dagsavisen for sirkulærøkonomi, Cnytt.no – bør du være godt skodd og etterhvert klar for en fin helg. Nå er kaffen klar og vi må gå i 9-møte. Ha en fin fredag 11.februar!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.