Nyheter Nyheter
IVe IndiGo har en modulær drivlinje basert på hydrogen brenselcelle: Foto; IVe

Hydrogen og hamp

Det høres kanskje ut som drømmebilen til en ny sesong med Breaking Bad, men IVe IndiGo skal faktisk gi deg en helt ren samvittighet.

Det engelske firmaet IVe, eller Innervated Vehicle Engineering, har fått statstøtte for å utvikle en hydrogenenhet som kan erstatte dagens dieseldrevne varebiler.

Hydrogen brenselcelleløsning

IVe har tatt utgangspunkt i at de fleste varebiler returnerer til basen etter endt arbeidsdag, og at kjøremønsteret er blandet – altså at man veksler mellom treg bykjøring med mange stopp, samt landevei og motorvei.

Den utslippsfrie brenselcelleløsningen fra ingeniørene hos IVe er derfor laget for å takle alt dette, i tillegg til å ha høy nyttelast og en daglig rekkevidde på hele 600 kilometer.

Ellers kan man merke seg førerposisjonen er plassert i midten, slik at bilen skal være like godt egnet i høyre- og venstre-kjørende land, samt at gulvet naturligvis er helt flatt for enkel lassing og lossing av varer. Ser du nøye på bildet vil du heller ikke se utvendige speil. De er i stedet erstattet av kameraer som dekker hele bilen.

Men det stopper ikke der.

I følge norske Yrkesbil ønsker IVe også at karosseriet skal lages av nedbrytbar hamp. Begrunnelsen er at dette vil redusere behovet for tradisjonelle lakkeringsprosesser, samt at man vil få en konstruksjon der man slipper unna energikrevende prosesser som blant annet sveising.

Bred motorerfaring

IVe IndiGo skal utvikles ved MIRA Technology Park, og teamet består av ansatte med erfaring fra blant annet Prodrive, McLaren, Cummins, GM og Fiat.

IndiGo har allerede mottatt støtte fra Innovate UK, de første testkjøringene skal skje i september 2023 og de første bestillingene kan gjøres tidlig i 2024.

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.