Nyheter Nyheter
Neom Industrial City Oxagon.

TECO 2030 inngår samarbeidsavtale med Al Misehal Group fra Saudi Arabia

Målet med avtalen er et Joint Venture mellom partene, der det skal jobbes aktivt for å redusere miljøpåvirkningen i Saudi Arabia.

I følge dagens pressemelding er TECO 2030 ledende innen marine og tunge brenselcelleapplikasjoner. De bringer dermed sine ekspertise inn i den nye samarbeidsavtalen med Al Misehal Group, og mener at avtalen vil føre til økt norsk eksport.

Joint venture

Selv om partene skal etablere et joint venture for operasjonene i Saudi Arabia, vil produksjonen av brenselcellene i første omgang foregå ved TECO 2030s  Innovasjonssenter i Narvik.

Etterhvert vil det også bli produksjon av brenselcelle-moduler med en kapasitet på 400kW, men disse vil bli produsert på en egnet lokasjon i Saudi Arabia. Der skal det også opprettes en ny salgs- og markedsavdeling, som skal ta seg av handelen i regionen.

Grønt hydrogen er nøkkelen

Det ferske samarbeidet er et ledd i «Saudi Arabias Vision 2030», der det endelige målet er å oppnå netto nullutslipp innen 2060.

TECO 2030 og Al-Misehal-samarbeidet fokuserer derfor på å bli en ledende leverandør av nullutslipps hydrogenbaserte brenselceller i regionen, samtidig som de jobber med å konvertere ulike kraftkilder mot nullutslipp.

Dette skal altså gjennomføres ved hjelp av kunnskapsdeling, økonomisk vekst og innovativt samarbeide.

— Dette markerer begynnelsen på et fruktbart samarbeid med Al-Misehal Group, der målet er å forsyne regionen med ledende marine og tunge brenselceller. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med vår strategiske partner, og vi ser frem til å samarbeide mot Saudi Arabias Vision 2030, sier Tore Enger, konsernsjef i TECO 2030.

— Vi ser frem til å samarbeide om utplasseringen av brenselceller for å produsere kraftige hydrogenbrenselcelleenheter og overføre kunnskap til den lokale arbeidsstyrken i OXAGON Industrial City i NEOM. Vårt joint venture er i tråd med kongerikets visjon 2030, og en viktig milepæl for å oppnå netto null karbon i 2060, sier Adnan Al-Misehal, styreleder i Al Misehal i pressemeldingen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.