Nyheter Industri
Grunnarbeidet til biogassanlegget på Krogstad er allerede i full sving. Neste fase er bygging av et nytt og moderne produksjonsanlegg for hydrogen. Foto: NRA/Aerial Visuals.

NRA har lagt nytt hydrogen-produksjonsanlegg ut på anbud

Anbudskonkurransen ble offentlig idag.

Som vår søsterpublikasjon Biogassbransjen fortalte i november, er Nedre Romerike Avløpsselskap (NRA) ferd med å bygge et nytt biogassanlegg i Krogstad Miljøpark utenfor Lillestrøm.

— Mottaksanlegget er dimensjonert for å ta imot kommunalt avløpsslam fra 350.000 innbyggere, sier Jon Mills, prosjektleder i NRA til Hydrogen24.no. Når dette slammet råtner oppstår det gass, og det er denne ressursen vi nå ønsker å foredle, sier han.

Moderne hydrogenproduksjonsanlegg

Jon Mills, Gruppeleder / Prosjekt Nedre Romerike Avløpsselskap

— Den ferske anbudskonkurransen som nå har blitt lagt ut på Doffin gjelder altså levering av dette hydrogenproduksjonsanlegget, som altså skal oppgradere biogassen til hydrogen, sier Mills.

— Vi ønsker å utnytte gassen til å produsere miljøvennlig drivstoff, samtidig som vi også ønsker å fange CO2 og rense den for videre salg, sier Mills.

— I denne anbudsprosessen er vi på jakt etter de som kan lage et moderne hydrogenproduksjonsanlegg, og det vil si at anlegget må ha høy og dokumenterbar utnyttelsesgrad, sier Mills.

God respons på hydrogen

– NRA ønsker å være i front i det grønne skiftet, og skal vi nå Oslo Kommunes krav om nullutslipp innen 2030 er hydrogen en helt avgjørende brikke.

— Når det gjelder salg av hydrogen fokuserer vi hovedsaklig på transportbransjen, samt bygg- og anleggssektoren, og det er godt å konstatere at responsen så langt har vært god, sier Mills.

— Det er rett og slett mange som vil inngå avtaler med oss, så vi er naturlig nok spent på resultatet av anbudskonkurransen, sier han.

Hvor mye hydrogen skal produseres?

Hvor mye hydrogen anlegget kan selge er for tidlig å si, siden det blant annet vil avhenge av virkningsgraden på den tekniske løsningen som blir valgt.

— Som et foreløpig anslag regner NRA med en hydrogenproduksjon som tilsvarer 20 GWh i 2025 og 30 GWh i 2044, avslutter Mills.

Video av Krogstad Miljøpark ser du her:

Relaterte artikler
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, Direktør UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.