Nyheter Industri
Foto: Salzgitter AG

Vil gjøre Wilhemshaven til Tysklands første store hydrogenknutepunkt

Uniper skal forsyne Salzgitters stålverk med grønt hydrogen i Wilhemshaven. Det bekrefter selskapene i dagens pressemelding.

Uniper, som er et datterselskap av finske Fortum, bygger nå en importterminal i den tyske havnebyen Wilhelmshaven der de skal konvertere grønn ammoniakk tilbake til hydrogen. De planlegger også å bygge et elektrolyseanlegg som kan produsere grønn hydrogen med en kapasitet på opp til 1 GW.

Som om ikke det er nok undersøker de samtidig mulighetene for å koble elektrolyseanlegget til en havvindpark i Nordsjøen, skriver de to selskapene.

Alt ligger til rette i Wilhelmshaven

— Wilhelmshaven har alle forutsetninger for å bli Tysklands første store hydrogenknutepunkt, sier Uniper-sjef Klaus-Dieter Maubach.

— Her kan det bygges store produksjonsanlegg for hydrogen, slik at vi kan dekarbonisere stålproduksjonen i Niedersachsen. Vi ønsker også å utvikle løsninger som gjør det mulig å integrere den nye gigawatt havvindparken i det tyske kraftnettet, sier han.

— Kombinasjonen av elektrolyse og en utviklet hydrogeninfrastruktur vil fungere som en støtdemper som kan lagre energien som hydrogen når det blåser kraftig og gjøre den transportabel, forklarer Salzgitter AG i pressemeldingen.

Utstrakt samarbeid

Partnerne vil også samarbeide med andre selskaper for å forsyne Salzgitter, blant annet gjennom det stadig forbedrede tyske hydrogenrør-nettverket og utviklingen av underjordiske oppbevaringsanlegg.

—Målet vårt er å gjøre våre produksjonsprosesser så CO2-vennlige som mulig og tilpasse oss sirkulærøkonomien, sier Salzgitter-sjef Gunnar Groebler.  Da er sikker og økonomisk levedyktig innkjøp av grønt hydrogen en helt avgjørende forutsetning på vår reise mot SALCOS – som altså står for SAlzgitter Low CO2-Steelmaking, sier han.

— Vi trenger grønne elektroner og grønne molekyler om vi skal nå våre klimamål, samtidig som vi beholder den tyske industrien, avslutter Klaus-Dieter Maubach, CEO i Uniper SE.

Kilde: Pressemelding

Relaterte artikler
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.