Nyheter Industri
Foto: Salzgitter AG

Vil gjøre Wilhemshaven til Tysklands første store hydrogenknutepunkt

Uniper skal forsyne Salzgitters stålverk med grønt hydrogen i Wilhemshaven. Det bekrefter selskapene i dagens pressemelding.

Uniper, som er et datterselskap av finske Fortum, bygger nå en importterminal i den tyske havnebyen Wilhelmshaven der de skal konvertere grønn ammoniakk tilbake til hydrogen. De planlegger også å bygge et elektrolyseanlegg som kan produsere grønn hydrogen med en kapasitet på opp til 1 GW.

Som om ikke det er nok undersøker de samtidig mulighetene for å koble elektrolyseanlegget til en havvindpark i Nordsjøen, skriver de to selskapene.

Alt ligger til rette i Wilhelmshaven

— Wilhelmshaven har alle forutsetninger for å bli Tysklands første store hydrogenknutepunkt, sier Uniper-sjef Klaus-Dieter Maubach.

— Her kan det bygges store produksjonsanlegg for hydrogen, slik at vi kan dekarbonisere stålproduksjonen i Niedersachsen. Vi ønsker også å utvikle løsninger som gjør det mulig å integrere den nye gigawatt havvindparken i det tyske kraftnettet, sier han.

— Kombinasjonen av elektrolyse og en utviklet hydrogeninfrastruktur vil fungere som en støtdemper som kan lagre energien som hydrogen når det blåser kraftig og gjøre den transportabel, forklarer Salzgitter AG i pressemeldingen.

Utstrakt samarbeid

Partnerne vil også samarbeide med andre selskaper for å forsyne Salzgitter, blant annet gjennom det stadig forbedrede tyske hydrogenrør-nettverket og utviklingen av underjordiske oppbevaringsanlegg.

—Målet vårt er å gjøre våre produksjonsprosesser så CO2-vennlige som mulig og tilpasse oss sirkulærøkonomien, sier Salzgitter-sjef Gunnar Groebler.  Da er sikker og økonomisk levedyktig innkjøp av grønt hydrogen en helt avgjørende forutsetning på vår reise mot SALCOS – som altså står for SAlzgitter Low CO2-Steelmaking, sier han.

— Vi trenger grønne elektroner og grønne molekyler om vi skal nå våre klimamål, samtidig som vi beholder den tyske industrien, avslutter Klaus-Dieter Maubach, CEO i Uniper SE.

Kilde: Pressemelding

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.