Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Onsdag 23. februar

Vi holder deg oppdatert.

EnergiogKlima.no: — Olje- og gassektoren kan bli hardt rammet av sanksjoner mot Russland. Det gjelder spesielt Equinor som har utvidet virksomheten i Russland kraftig de siste årene, skriver Alf Ole Ask i Energiogklima.no. I dag produserer Equinor 30.000 fat olje i Russland – hver eneste dag.  en de er ikke alene, også Kværner, BP, Shell og andre tunge aktører blir nevnt i saken.

Stavanger Aftenblad, og Møre.no:  — Energibransjen frykter mangel på kompetent arbeidskraft, sier DNV i sin årlige statusrapport om energibransjen.

Problemet er at det kan stikke kjepper i hjulene for energiomstillingen. Løsningen? Å omskolere olje- og gassingeniørene til den fornybare industrien, for å heve kompetansen på blant annet havvind og hydrogen.

Rjukan Arbeiderblad: Hydro Energi med rekordresultat både i fjerde kvartal og for 2021. Resultatet ble hele 28 milliarder i overskudd, og av dette bidro Hydro Energi med 3,7 milliarder.

Konsernsjef Hilde Merete Aasheim er fornøyd med resultatet, og ikke minst at selskapet er i full gang med det grønne skiftet:

— Hydros strategi fram mot 2025 innebærer en satsing på produksjon av lavkarbonaluminium,  og vekst i fornybar energi og hydrogen for å redusere utslippene i egen produksjon. Det betyr også å hjelpe andre bransjer å avkarbonisere sin virksomhet, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Telen: Høyteknologi-miljøet på Notodden etablerer Lysbuen industrinettverk for å øke kompetanskeutviklingen mellom bedriftene, skriver Telen. I startfasen er blant annet Nel, Sperre AS, Optime Subsea, Elfo Subsea, Minox Technology og Berget AS med på laget, men som Benedicte Sebjørnsen i Notodden utvikling nevner er de fortsatt i startfasen.

Nett.no: — Fant den rette løsningen i Ulsteinvik.

Der samarbeider aktører som Saga Pure, Prodtex og IC Technology om ny modulbasert tankløsning for LNG og flytende hydrogen til skip og båter.

Bil24: Planlegger ekstrem hydrogen-serie, skriver Bil24. Og her er det selvsagt motorsport det handler om. Bakgrunnen for Exstreme H (ja, H står for hydrogen) er å rette fokus på verdens miljøutfordringer – noe de allerede har gjort med stor suksess på elbiler der klassen heter Extreme E.

Helgelendingen: Ny stor industrietablering i Mosjøen skal bli presentert  mandag 28. februar, sier Espen Isaksen fra MON. — Mosjøen er godt posisjonert mot etableringer knyttet opp mot det grønne skiftet, og større etableringer som skaper store synergieffekter mellom tradisjonell og ny industri, er positivt for kommunen, sier han.

Nøyaktig hvilken aktør nekter han imidlertid å si noe om før på mandag, men etableringen føyer seg inn i rekken. Bergen Carbon Solutions og Carbon Developments Solution er allerede på plass, og Gen2 Energy vurderer å produsere grønn hydrogen i Mosjøen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.