Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Fredag 25. februar

Vi holder deg oppdatert.

Energi og Klima: Selv om EU sier de vil gjøre alt de kan for å redusere avhengigheten av russisk gass, er det ingen smal sak. I praksis kan det ta flere år før Putins gassgrep om EU slipper.

— I de nærmeste årene kan de bare håpe at grepet ikke øker, sier Professor Jonathan Stern til Energi og Klima.

Finansavisen: Krigen i Ukraina gjør at olje- og aluminiumsprisen stiger kraftig. Fire aksjer stiger til all-time-high, og det gjelder Equinor, Norsk Hydro, Vår Energi, og Panoro Energy, skriver Finansavisen. Samtidig er det også noen som går i motsatt regning, og det gjelder blant annet Aker Clean Hydrogen og Aker Horizon.

Moderne Transport: ABB og Ballard Power System vil gjøre hydrogen kommersielt tilgjengelig for større skip.

De to partene har inngått et industrielt samarbeid som skal utvikle en brenselcelle med svært høy effekt. Det er snakk om opp til hele 3 megawatt (4000 hK) elektrisk kraft, og partene har allerede fått en prinsippgodkjenning fra DNV brenselcellekonseptet, skriver Moderne Transport.

Firdaposten: Fjord Base i Florø har en ny storsatsing på gang. Nå skal de utvikle en ny havvind-turbin som skal gi raskere og billigere utbygging. Dette skjer ved at INC-gruppen kjøper seg inn i Ocean Grid som også har Equinor, Agder Energi og Aker Offshore Wind på eiersiden, skriver Firdaposten. Fjord Base stopper ikke der heller, og har planer for både hydrogen- og biogass-anlegg fremover.

Oslo Børs: Hexagon Purus har fått en åpningsordre på over 9,3 millioner for et høyttrykks hydrogenbasert drivsstoffsystem, melder Oslo Børs. Brenselcellesystemet skal brukes i transitbusser, og vil bli produsert ved Hexagons anlegg i Kassel i Tyskland.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.