Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Tirsdag 1. mars

Vi holder deg oppdatert.

Finansavisen: Oslo børs stiger sterkt, Nel gikk blant annet opp hele 18,9%.  — Det blir mer opprustning, mer fornybart og nye LNG-terminaler, og størst og hurtigst mulig reduksjon av energiavhengighet til Russland, sier Bjarne Schiledrop – sjefanalytiker i SEB til Finansavisen.

DN.no: Den strategiske verdien av alternative energiformer øker dramatisk med krigen i Ukraina og en oljepris på 100 dollar fatet, sier DN i sin børskommentar.

E24.no: Denne tendensen har naturlig nok også E24 merket seg: Grønne aksjer stiger bredt, og eksperter peker på at det grønne skiftet kan sette fart som følge av invasjonen i Ukraina.

Finansavisen: Everfuel inn i hydrogen-samarbeid med Nordic Hydrogen Partnership (NHP).

NHP har i tillegg fått innvilget finansiering fra Nordic Innovation. Midlene skal gå til å fortsette utvidelsen av aktiviteter for tunge hydrogenkjøretøy og infratruktur gjennom Next Wave-prosjektet.

Andre samarbeidspartnere er blant annet Norsk Hydrogenforum og Hydrogen Danmark.

Avisa Nordland: Bør lufthavn og byutviklingsområde bygge plass? Det er spørsmålet tidligere byplansjef Dag Neiden stiller i innlegget. Hans forslaget er i stedet en rokade, som kan gi følgende gevinst: Noen ekstra milliarder som for eksempel kan brukes til utbedring av Nordlandsbanen; større hastighet og hydrogen som drivstoff.

TU.no: Asko Transport har kjøpt ny elektrisk tungbil som kan kjøre over 50 mil – uten å lade. Hensikten er å teste ut eldrift på lengre distanser, sier direktør John Strand til TU. Han lukker likevel ikke døren for hydrogen.

I følge Strand jobber de fortsatt med å finne den teknologien som dekker Askos behov best, som altså er tungtransport på lange og korte distanser.

— Det er dette testingen skal gi oss svaret på, vi er derfor litt tilbakeholdne med å sette en teknologi foran en annen, sier Strand til TU.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.