Nyheter Tungtransport
Shell & KBR, Illustrasjonsfoto

Shell øker fokuset på flytende hydrogen: Fersk kontrakt med KBR

Den nye samarbeidsavtalen representerer dermed Shells andre kontrakt innen flytende hydrogen på kort tid. Den første innen shipping, denne innen tungtransport.

Det er KBR selv som i dag bekrefter at de har blitt enige med Shell Global Solutions International om et samarbeide om utviklingen av flytende hydrogen.

Teknisk know-how

Amerikanske KBR er spesialister på energiomstilling og avkarbonisering, og hjelper sine kunder med proprietære bærekraftige teknologier og tjenester.

Basert på konseptstudier skal KBR derfor stå for de tekniske løsningene, og målet er ubeskjedent nok å fremme gode løsninger for storskalaproduksjon av flytende hydrogen – slik at man skal få tungtransporten på de lengste distansene over på fornybar energi.

SE OGSÅ: Her er Sveriges nye hydrogenlastebil

Det ligger også i avtalen at de løpende skal vurdere hvordan flytende hydrogenet skal kunne brukes på andre områder, og her nevner partene blant annet kraftproduksjon og oppvarming for private og industrien.

— Denne kontrakten er i tråd med KBRs mål om å tilby differensierte og bærekraftige løsninger til våre kunder, så vi er glade for å bidra til Shells ambisjon om netto nullutslipp, sa Jay Ibrahim, KBR-president – ​​Sustainable Technology Solutions.

Shells andre hydrogensamarbeid på kort tid

I følge LNG Prime er dette den andre avtalen om flytende hydrogen Shell har inngått i det siste.

Det er nemlig ikke mer enn et par uker siden de innledet et samarbeid med den franske LNG-spesialisten GTT om å utvikle teknologi for transport av flytende hydrogen – men da var altså fokuset shipping og maritim bruk.

DU FIKK VEL MED DEG: SLIK DESIGNER SALT SHIP DESIGN DET GRØNNE MARITIME SKIFTET.

GTT forventer kraftig vekst i etterspørselen etter hydrogen fra flere sektorer fremover, som følge av de stadig strengere kravene om nullutslipp. En av utfordringene partene må løse er dermed hvordan de trygt skal kunne frakte store mengder flytende hydrogen som har en temperatur på – 250 grader, sier LNG Prime.

Kilde: KBR og LNG Prime 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.