Nyheter Industri
Robert Eliassen fra Semcon og Alejandro Barnett fra Hystar.

Ny elektrolyseteknikk skal gi 150% mer hydrogen – med samme energiforbruk

Automatisering av prosessen kan gi storskaleproduksjon av grønt hydrogen.

Semcon samarbeider med norske Hystar om utviklingen av deres nye elektrolyseteknikk for produksjon av grønt hydrogen, og her er det verdt å spisse ørene:

Målet er nemlig å produsere opptil 150 % mer hydrogen uten å bruke mer energi enn med dagens konvensjonelle prosess.

I følge dagens pressemelding tyder det meste på at de er på rett vei, for nå utvides prosjektet: Semcon skal bidra med sin spisskompetanse for å automatisere produksjonen av elektrolysestakker, der hydrogen og oksygen fremstilles ved hjelp av elektrisitet.

LES OGSÅ: De tunge hydrogenlastebilene kommer til Norge

Robert Eliasson, Area Manager Production Development hos Semcon.

Skal dekke behovet i markedet

Det er flere som driver hydrogenproduksjon med bruk av PEM-elektrolysører, men for å drive dette i stor skala trengs det i følge de to selskapene avansert utvikling av automatiske og fleksible stakkproduksjonsprosesser.

På slutten av 2021 ble derfor Hystar bevilget midler fra Norsk forskningsråd for å optimalisere og automatisere produksjonen av høyeffektive PEM-elektrolysører. Elektrolysører kan masseproduseres med lignende metoder som brenselceller, et område der Semcon besitter god kompetanse. Disse banebrytende metodene for masseproduksjon er en forutsetning for at Hystar skal nå målet sitt om å revolusjonere produksjonen av elektrolysører.

Alejandro Barnett, CTO hos Hystar.

— Vi er stolte over å bidra med vår ekspertise i dette nordiske samarbeidet, som sikrer at både kunnskapen og produksjonen kan bevares og utvikles i Sverige og Norge, sier Robert Eliasson, Area Manager Production Development fra Semcon.

Prosjektet startet skal etter planen pågå i to år, med håp om at prosjektet utvides. Semcon har tidligere bidratt Hystar med sin ekspertise innen utvikling av stakker, som innebærer mekanikk og geometri, FEM (Finite Element Method) og CFD (Computational Fluid Dynamics).

— Vi er glade for å få mulighet til å fortsette samarbeidet med Semcon og sørge for at elektrolysørstakkene våre kan produseres kostnadseffektivt, automatisert og i store volume», sier Alejandro Barnett, CTO hos Hystar.

Kilde: Pressemelding

LES MER: Blir dette elektrolysøren som forandrer verden?

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.