Nyheter Tungtransport
Slik håper partene anlegget vil se ut i slutten av 2022. Skisse: Hyvia

Hyvia øker satsingen på hydrogen

Er i full gang med et 3000 kvadratmeter stort hydrogenanlegg i Frankrike, sammen med Renault og Plug Powers.

Kun 9 måneder etter at samarbeidsavtalen mellom Hyvia, Renault-gruppen og Plug Powers ble inngått, har den altså begynt å vise frukter.

Det nye hydrogenanlegget ligger på Refactory, som er Renault-gruppens dedikerte område for sirkulærøkonomi i Flins, Frankrike, melder Hyvia i dagens pressemelding.

De tunge hydrogenbilene kommer til Norge

Mye skal skje i løpet av 2022

Selv om det 3000 kvadratmeter store området per i dag bare rommer noen få elementer er de 15 ansatte allerede i full gang, for det er mye som skal på plass i løpet av året:

De skal montere og teste brenselcellemoduler basert på Plug Powers egen teknologi. Kapasiteten skal ligge på 1000 brenselceller per år, og brenselcellene på 30 kW skal drive Renault Master H2-TECH-porteføljen (som består av flere karosserityper, inkludert busser). Anlegget vil i tillegg ha hydrogendrevne gaffeltrucker.

LES OGSÅ: Everfuel åpner nok en fyllestasjon

I tillegg skal det settes opp fyllestasjoner, samt at de skal  starte produksjon av hydrogen med sin egen elektrolysator som til å begynne med skal ha en kapasitet på 450 kilo hydrogen per dag.

Hyvia har imidlertid ingen planer om å stoppe der. Anlegget skal øke både når det gjelder produksjon og omfang de neste årene:

— Det har vært travelt siden avtalen ble inngått, sier David Holderbach, adm. dir i Hyvia. Det har vært en stor utfordring, men med ekspertisen Renault bringer med seg fra bilindustrien og Plug Powers kompetanse innen nøkkelferdige hydrogen- og brenselcelleløsninger hadde vi heldigvis et godt utgangspunkt, avslutter han i pressemeldingen.

Hexagon Purus med ny amerikansk kontrakt: — En gamechanger

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.