Nyheter Tungtransport
Slik håper partene anlegget vil se ut i slutten av 2022. Skisse: Hyvia

Hyvia øker satsingen på hydrogen

Er i full gang med et 3000 kvadratmeter stort hydrogenanlegg i Frankrike, sammen med Renault og Plug Powers.

Kun 9 måneder etter at samarbeidsavtalen mellom Hyvia, Renault-gruppen og Plug Powers ble inngått, har den altså begynt å vise frukter.

Det nye hydrogenanlegget ligger på Refactory, som er Renault-gruppens dedikerte område for sirkulærøkonomi i Flins, Frankrike, melder Hyvia i dagens pressemelding.

De tunge hydrogenbilene kommer til Norge

Mye skal skje i løpet av 2022

Selv om det 3000 kvadratmeter store området per i dag bare rommer noen få elementer er de 15 ansatte allerede i full gang, for det er mye som skal på plass i løpet av året:

De skal montere og teste brenselcellemoduler basert på Plug Powers egen teknologi. Kapasiteten skal ligge på 1000 brenselceller per år, og brenselcellene på 30 kW skal drive Renault Master H2-TECH-porteføljen (som består av flere karosserityper, inkludert busser). Anlegget vil i tillegg ha hydrogendrevne gaffeltrucker.

LES OGSÅ: Everfuel åpner nok en fyllestasjon

I tillegg skal det settes opp fyllestasjoner, samt at de skal  starte produksjon av hydrogen med sin egen elektrolysator som til å begynne med skal ha en kapasitet på 450 kilo hydrogen per dag.

Hyvia har imidlertid ingen planer om å stoppe der. Anlegget skal øke både når det gjelder produksjon og omfang de neste årene:

— Det har vært travelt siden avtalen ble inngått, sier David Holderbach, adm. dir i Hyvia. Det har vært en stor utfordring, men med ekspertisen Renault bringer med seg fra bilindustrien og Plug Powers kompetanse innen nøkkelferdige hydrogen- og brenselcelleløsninger hadde vi heldigvis et godt utgangspunkt, avslutter han i pressemeldingen.

Hexagon Purus med ny amerikansk kontrakt: — En gamechanger

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.