Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Fredag 18. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

TU.no: Wilhelmshaven og Brunsbüttel skulle bli hydrogen-terminaler, men gassmangelen i EU gjør nå at man vurderer et hurtigprosjekt som LNG-terminal. Det norske selskapet Econnect Energy har i så fall en mobil og LNG-terminal klar som kan leveres innen ett år.

NRK.no: Hortenselskapet Gen2 Energy har skaffet 150 millioner kroner fra nye og eksisterende eiere gjennom en rettet emisjon. Selskapet styrker dermed sin satsing på grønn hydrogen. Kommunikasjonssjef Svein-Erik Figved sier emisjonen er en sterk bekreftelse på at marked og investorer har tro på selskapet.

Regjeringen: Olje- og energiminister Terje Aasland møtte i går Flanderns ministerpresident Jan Jambon. Temaet var energiomstillingen, og når det gjaldt hydrogen ble det avtalt at Flandern og Norge skal dele kunnskap om ulike former for lavkarbon hydrogen, med sikte på å gjennomføre felles prosjekter.

Et aktuelt prosjekt av denne typen er prosjektet H2BE, der Equinor, Engie og Fluxys ser på muligheter for å etablere et lavkarbon hydrogenproduksjonsanlegg på 1 gigawatt i Ghents havneområde i Flandern.

Vurderer hydrogenrørledning mellom Norge og Tyskland

Dag og Tid: EU-landene må gjennom en hard omstilling om de skal bli uavhengige av russisk gass. Men det er mulig. — Selv om vi hele tiden hører om 40% av gassen kommer fra Russland, så er det det totale energiforbruket i EU som er avgjørende. Der utgjør russisk gass bare 6-8 prosent, sier Jakub Godzimirski - som er forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt og har energi som spesialfelt.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.