Nyheter Tungtransport
Ilustrasjonsbilde av Delta Air Lines – Airbus 321. Nå skal Delta og Airbus samarbeide om hydrogen som miljøvennlig flydrivstofff. Foto: Airbus

Delta blir med på hydrogensatsingen til Airbus

Dermed har den europiske flyprodusenten Airbus fått med seg det første amerikanske flyselskapet på sin store hydrogensatsing.

At flyprodusenten Airbus har posisjonert seg godt når det gjelder hydrogen som fremtidens flydrivstoff bør ikke overraske noen.

Vi har allerede fortalt at de sammen med blant annet Linde utreder hydrogen som drivstoff på store flyplasser i Asia, og at de skal ha et flyvende hydrogenprosjekt i lufta innen 2025. Alt dette gjør at målet om kommersiell flytrafikk med hydrogenfly innen 2035 absolutt er innen rekkevidde.

Airbus sjokkerer: Hydrogenfly innen 2035

Blir det Airbus & Delta som revolusjonerer flybransjen med hydrogenfly? Foto: Airbus

 

Delta med på laget

Og i følge en felles uttalelse fra de to selskapene har de nå fått Delta med på laget.

Delta skal riktignok ikke spytte inn penger. I stedet skal de hjelpe Airbus med å identifisere hvilke drifts- og infrastrukturmessige krav mener må være oppfylt for at de som flåteeier skal støtte overgangen til hydrogen.

— Skal vi nå målet om bærekraftig luftfart må vi fremskynde utviklingen og kommersialiseringen av ny teknologi, og her har hydrogen et stort potensial, sier Pam Fletcher, bærekraftsansvarlig i Delta Airlines.

— Skal vi klare å dekarbonisere luftfarten er vi helt avhengige av et tett samarbeid med partnere som Delta, sier Amanda Simpson, visepresident forskning- og teknologi hos Airbus. Selv er vi dypt inne i produktutviklingsfasen der vi pusher grensene for hva som er mulig, og da trenger vi feedback fra kunder som vet hva dette dreier seg om, sier hun i følge Reuters.

 

Her signeres avtalen om hydrogendrevne fly

Kilde: Reuters

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, Direktør UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.