Nyheter

Nyhetsbilde torsdag 24.mars

 

Riktig god torsdag, dette melder de ulike mediene om hydrogenmarkedet på morgenkvisten;

Oslo Børs melder at Mitsui & Co., Ltd. («Mitsui») investerer 575 millioner euro i Mainstream i form av nye ordinære aksjer,tilsvarende en eierandel på 27,5 prosent i selskapet. Mitsui vil ta en langsiktig aktiv rolle i selskapets vekst, sammen med Aker Horizons, som vil eie 54,4 prosent av Mainstream etter transaksjonen.

NRK Vestland har en lang historie om at politikerne krangler om utslippskutt. Verdt å få med seg – Frp vil redusere norske utslippsmål og de de rødgrønne vil motsatt.

Rjukan Arbeiderblad forteller om næringsministerens besøk i byen mellom fjellene:- Aker Clean Hydrogen fikk mulighet til å presentere hva de mener regjeringen må bidra med for å få fart i grønn hydrogen i Norge, da næringsminister Jan Christian Vestre var på Rjukan. Siden saken ligger bak betalingsmur kan vi fortelle at Aker jobber for å få på plass underlaget for den nye hydrogenfabrikken, og i løpet av påsken regner de med å få på plass avtalen. Aker ønsker  å få tatt en investeringsbeslutning i løpet av sommeren eller høsten.
Avhengig av blant annet markedsgrunnlaget  – for å være sikker på å få avsetning på produktet, og så må de gjøre undersøkelser på tomta, grunnundersøkelser og lignende. Så nå kartlegger Aker både eiendommen og grunnforholdene, skriver Rjukan Arbeiderblad.

IFinnmark lover fullt trykk i Hammerfest fra mandag 25. april til onsdag 27. april, når Barentshavkonferansen går av stabelen med prominente gjester. Olje- og energiminister Terje Lien Aasland åpner den faglige delen og etterfølges av oljedirektør Sølvberg i Oljedirektoratet og direktør Myrvold i petroleumstilsynet.. I tillegg skal store operatører som Vår Energi og Equinor holde innlegg, og onsdag skal blant andre Horisont fortelle om sine hydrogenplaner i Repparfjord. Her skal man også ta en gjennomgang av hydrogen og ammoniakkprosjektene som planlegges i Finnmark, skriver iFinnmark.

Pressemelding fra Universitetet i Bergen(UIB) som melder at HyValue-prosjektet vil  samle et bredt tverrfaglig konsortium av nasjonale og internasjonale forskningspartnere med spisskompetanse innen hydrogenrelaterte tekniske, økonomiske, juridiske og samfunnsmessige forskningsfelt. Senterets brukerpartnere representerer ledende nasjonale og internasjonale industribedrifter samt sentrale offentlige partnere. HyValue vil gjennomføre langsiktig forskning for å støtte og muliggjøre hydrogen-energiomstillingen verden står overfor. Et sett med brukercases vil fungere som katalysatorer for å koble sammen senterets akademiske og brukerpartnere.

Vår søsteravis Biogassbransjen.no forteller om hvordan hovedstadens tungtransport vil bli fossilfri ved bruk av blant annet hydrogen.

Og så viser vi til vår egen sak i går etter børs-stengning om NEL som både henter 1,5 milliarder og som forhandler to kontrakter.

Da er det tid for kaffekopp og forberede morgenmøte- ha en flott torsdag!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.