Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: 5. april

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Det er naturligvis flere som melder om Enovas støtte på 105 millioner til verdens første hydrogendrevne lasteskip, men merk deg at også Statkraft og Skagerak Energi fikk 14 millioner under samme arrangement. Vi var tilstede, så her lenker vi til vår egen sak:

Verdens første hydrogendrevne lasteskip får 105 millioner i støtte fra Enova

Finansavisen: HydrogenPro endte som børsvinner etter at Mitsubishi-avtalen ble kjent i går.

Den storkontrakten kan du lese mer om her:

HydrogenPro: En av de største elektro-lysekontraktene noensinne

Norsk olje og gass: Elektrifisering vil gi titusenvis av nye jobber i oljebransjen, samtidig som vi reduserer klimagassutslippene nasjonalt og globalt, sier Benedicte Solaas - direktør klima og miljø i sin kronikk.

Miljødirektoratet: For å oppfylle Parisavtalen må vi ha umiddelbare kutt i klimagasser i alle sektorer. Utslippene må nå toppen før 2025, og deretter gå kraftig ned, og nå har vi virkelig dårlig tid, slår FNs Klimapanel fast i sin nye rapport.

— Vi har svært kort tid på oss før utslippskurven for verden må peke nedover. Anstrengelsene våre så langt er ikke nok: Mer drastiske klimatiltak og virkemidler kreves. Det vil koste, men prisen for å la være er mye høyere, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Tu.no: Havila Capella ble kåret til neste generasjons skip i «Next Generation Ship Award», en pris som ble delt ut under Nor-Shipping 2022. Skipet benytter per nå gass som drivstoff og har i tillegg en batteripakke på 6,1 MWh og smart energigjenvinningsteknologi. Men skipet er også klargjort for å installere brenselceller og drivstofftanker og system for hydrogen.

 

Relaterte artikler
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.