Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 22. april

Travel morgen på jobben? Ikke stress, her får du oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Hydrogen24: Det er flere som skriver om Nels nye fabrikk på Herøya, vi bruker derfor vår egen sak:

— Seeing is believing, sier en stolt Jon André Løkke på Nels nye fabrikk

Finansavisen:  Torsdag ble det kjent at Hexagon Composites betaler 2,5 millioner euro for 40 prosent av aksjene i det østerrikske teknologiselskapet Cryoshelter. Hexagons datterselskap, Hexagon Purus, har i tillegg kjøpt 40 prosent av Cryoshelters virksomhet som utvikler en ny type hydrogentanker til bruk i lastebiler til 3,5 millioner euro.

— Vi ønsker definitivt å kjøpe hele selskapet, sier konsernsjef Jon Erik Engeset. Grunnen er at vi har lyst til å være en systemleverandør, og ikke bare en komponentleverandør.

Helgelendingen: Gen2 Energy planlegger hydrogenfabrikk i Mosjøen, og har nå inngått avtale med Sirius D & I som skal designe to skip som er utslippsfrie. De skal frakte hydrogen fra Mosjøen ut til verden.

— Dette er definitivt et gjennombrudd for oss og viser at vi har med oss de beste av de beste, sier Håvard Sætre som er administrerende direktør i Ålesund-selskapet Sirius Design & Integration.

iTromsø: "Folk er rasende". Det er tittelen på leserinnlegget som hevder at folk ikke vil ha elektrifisering av Ullsfjordferga. Det hevder at man heller burde valgt alternativ teknologi som hydrogen, syntetisk biodiesel eller moderne gassturbiner, som alle gir lave utslipp av klimagasser, uten store, stedbundne investeringer.

Dn.no: Europa skriker etter mer norsk gass – så hvorfor bygger vi ikke bare et nytt eksportrør? I følge saken viser produksjonsprognosene at det ikke er sikkert vi ville hatt noe å fylle det med.

Vurderer hydrogenrørledning mellom Norge og Tyskland

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.