Nyheter Nyheter
Ivar Ugland går av som salgssjef i Air Liquide Skagerak. Foto: Air Liquide Skagerak.

Går fra Air Liquide Skagerak til IC-Technology

Salgssjef i Air Liquide Skagerak, Ivar Ugland, går over til hydrogenselskapet IC-Technology, der han blir del av ledergruppa med fokus på salg og markedsføring.

Air Liquide Skagerak distribuerer biogass, IC-Technology jobber med lagringsteknologi for flytende hydrogen.

– Jeg ble kontaktet siden jeg har litt bakgrunn fra hydrogenverdenen både i Air Liquide-systemet og Nel Hydrogen, sier Ugland til Biogassbransjen.no.

Han er utdannet kjemiingeniør ved Høgskolen i Oslo, og har lenge vært tilknyttet Air Liquide-konsernet. De siste tre årene har han vært salgssjef i Air Liquide Skagerak, som distribuerer biogass. Ugland har også bakgrunn fra Nel Hydrogen.

– En av de store utfordringene

– Hydrogen er en av de grønne energibærerne som vil få enda mer vind i seilene årene fremover, og fokuset og tempoet på utviklingen har økt voldsomt, ikke minst med tanke på energibehovet som presses frem i Europa og krigen i Ukraina, sier Ugland.

– Lagring og transport av store volumer er en av de store utfordringene i verdikjeden for hydrogen, og som IC Technologies er fast bestemt på å løse. Dette er et lite «sort hull» i verdikjeden, og var en av faktorene som trigget meg til å skifte.

– Spennende år for biogass

Innenfor Air Liquide Skagerak har Ugland vært med på å videreutvikle markedet for biogass i tungtransporten.

– Vi har også sett på biogass som løsning til industrielle formål, og jeg har sett på hvordan Air Liquide kan ta del i oppstrømsvirksomheten. Vi har også sett på merutnyttelse av CO2, med mer, sier han.

– Det har vært en veldig spennende reise de årene jeg har vært i Air Liquide Skagerak, og jeg tenker biogass også vil ha noen veldig spennende år foran seg.

– Biogass er nå betydelig billigere enn diesel

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.