Nyheter Nyheter
Skisse av den kommende hydrogenstasjonen for privatbiler og tungtransport i Vordingborg. Foto: Everfuel.

Everfuel gjør seg klar til trafikkvekst

Bygger hydrogenstasjon for å dekke trafikkveksten fra den kommende tunnellen mellom Danmark og Tyskland.

Den nye hydrogenstasjonen skal ligge i den danske byen Vordingbord, nær motorveien i det som antas å bli et kommende logistikknutepunkt når den nye Femern Bælt-tunnellen knytter Danmark og Tyskland enda tettere sammen.

Femern Bælt-tunnelen antas å bli ferdig i 2026, og vil i praksis erstatte fergeforbindelsen som i dag går mellom Rødby og Putgarden. I følge Wikipedia vil tunnellen vil redusere reisetiden med omtrent en time, og det er beregnet at rundt 9200 kjøretøy  – i tillegg til 4000 togpassasjerer – vil benytte tunnelen hvert døgn.

Her blir det 300 hydrogenstasjoner innen 2030!

Perfekt plassert for stadig grønnere tungtransport

De aller fleste har fått med seg Tyskland satser tungt på å gjøre tungtransporten grønnere, og det betyr både flere fyllestasjoner og ikke minst flere hydrogendrevne kjøretøy. Og når den nye tunnellen gir den tyske tungtransporten en enda raskere vei til Danmark trenger de naturligvis flere steder å fylle miljøvennlig hydrogen raskt og effektivt.

Det er derfor antatt at Vordingborg vil fortsette å vokse enda raskere de neste årene, spesielt innenfor mobilitet og logistikk.

— Det har vært en glede å jobbe med dette prosjektet, ettersom både kommunen og næringslivet har vært interessert i å legge til rette for det grønne skiftet - både for private og aktørene i tungtransporten, sier Lars Jakobsen - salgsdirektør i Everfuel i pressemeldingen.

Everfuel er store på fyllestasjoner - se alle våre nyhetssaker om Everfuel her!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.