Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 4. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

NRK.no: Mens stadig flere kystperler får gratis fergetransport, skyter prisene i været på hurtigbåt. Dermed brygger det opp til kystopprør mot hurtigbåtprisene.

NRK har intervju med en skuffet næringsgruppe på Skrova, men Fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande (SP) er ikke overbevist:

— Det er bestandig beklagelig at prisene går opp, sier hun til NRK, men vi skal ha dette til å gå rundt vi òg. Nye båter og gratis ferge er store utgifter for fylkeskommunen, og vi tar en stor del av prisen.

Dette blir det naturligvis politikk av, og Høyres fylkestingsrepresentant Stig Tore Skogsholm maner nå til kystopprør.

DN.no: Med 74,7 milliarder etter første kvartal endte Aker-konsernet på et rekordresultat i første kvartal, hovedsaklig på grunn av de høye prisene i olje- og gassegmentet.

Oslo Børs: Også Multiconsult legger frem rekordtall for 1. kvartal i år med 169,2 millioner kroner. Selskapet ser også lyst på tiden fremover, med en god portefølje med pågående prosjekter. Selskapet ser også lyst på det grønne skiftet, som forventes å gi et solid aktivitetsnivå fra både offentlig og privat sektor.

Oslo Børs: HydrogenPro innkaller til ordinær generalforsamling, som går av stabelen torsdag 12. mai kl. 11:00. Møtedeltakerne kan velge om vil delta fysisk eller online.

Fullstendig innkalling og veiledning for deltakelse på generalforsamlingen er tilgjengelig på selskapets hjemmeside.

Hydrogen24: Fire europeiske organisasjoner er så lei av festtalene at de har gått sammen og bedt EU-toppene om å stille hardere krav for å få fortgang i veitransportens grønne skiftet.

Namdalsavisa / NT24: AQS investerer 115 millioner i to nye elektriske hybridbåter, etter å ha vunnet storkontrakt med Cermaq.

På sikt vurderer de også hydrogen.

— Vi er i en prosjekteringsfase for bygging av en større hydrogendrevet servicebåt, sier Kristian Hjertvik, teknisk sjef i AQS til NT24. Han reagerer positivt på NTEs planer om å bygge en hydrogenfabrikk på Kråkøya i Nærøysund.

— Det er veldig bra at det jobbes med produksjon og distribusjon, både på Kråkøya og andre steder langs kysten. Vi er veldig innstilte på å ta det neste steget så snart markedet kan stå for en sikker og stabil leveranse der vi opererer, forteller Hjertvik.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.