Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 12. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: Kursløft for Nel etter at kvartalstallene viste at de økte inntektene med 36 prosent til 213 millioner kroner.

Samtidig meldte de om en ordreinngang på 283 millioner. Ved utgangen av første kvartal var ordrereserven på rekordhøye 1,3 milliarder kroner. I løpet av dagen gikk aksjen opp med 4,5 prosent til 12,43 kroner.

DN: Analytiker Thomas Dowling Næss fra Sparebank 1 Markets er likevel ikke imponert:

— Nel er priset på forventninger om signifikant vekst. Den ordreboken de har dekker knapt våre estimater for 2022. Det vil si at det er svært høy usikkerhet på våre fremtidige estimater, som ligger inne med en kraftig vekst utover 2022, og som ikke forsvarer dagens prising, sier Næss.

Næss hevder også at kostnadsbasen er for høy til å tjene penger på den nye fabrikken på Herøya.

— Seeing is believing, sier en stolt Jon André Løkke på Nels nye fabrikk

E24: Til tross for motstand fra blant annet Storebrand, ble Equinors omstillingsplan vedtatt på gårsdagens generalforsamling. Konsernsjef Anders Opedal sier at han forstår at planen skapte debatt, men minnet om at 97 prosent av de som stemte var for.

Greenpeace og WWF var ikke imponert: —Det er oppsiktsvekkende at Equinor ønsker å øke utslippene i porteføljen med 22 prosent innen 2030. Selskapets klimaløsninger er fossile løsninger, sa Ragnhild Waagaard i WWF fra talerstolen.

Derfor er storsatsingen på havvind bra for hydrogen

Finansavisen: Salgshopp for Hexagon Composites (uten Hexagon Purus) som hadde driftsinntekter på 913 millioner kroner i første kvartal. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 84 millioner kroner.

Datterselskapet Hexagon Purus genererte på sin side 159 millioner kroner i omsetning i kvartalet. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på minus 93 millioner kroner, ned fra minus 62 millioner året før.

I følge kvartalsrapporten er den samlede etterspørselen fortsatt høy, men marginene ble negativt påvirket av økte kostnader på materialer og komponenter. Det skal derfor iverksettes tiltak som prisøkninger og produktivitetsprogrammer i de kommende kvartalene, heter det i rapporten.

Hexagon Purus med nytt salg

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.