Nyheter Politikk
Illustrasjonsbilde: Pixabay

Krever hydrogenkvote for skipsfarten

En bred koalisjon av energileverandører, rederier og organisasjoner har nå bedt EU om å innføre en minimumskvote på 6% bærekraftig og skalerbart hydrogendrivstoff innen 2030.

Det bekrefter den Brusselbaserte interesseorganisasjonen Hydrogen Europe på sine nettsider i dag, og blant de øvrige medlemmene finner vi blant annet Siemens Energy, Viking Cruises, Green Power Denmark, og  Transport&Environment (T&E.)

Historikk

I fjor foreslo EU-kommisjonen å innføre en lov om skipsdrivstoff (FuelEU Maritime Regulation) som tar sikte på å øke bruken av alternative marine drivstoff.

I følge Hydrogen Europe går imidlertid ikke denne loven langt nok. I stedet for å bedre konkurranseevnen til bærekraftig og skalerbart e-drivstoff, risikerer den i stedet å fremme billigere fossildrivstoff.

Koalisjonen har derfor bedt Europaparlamentet og EU-rådet om å forbedre forslaget ved å inkludere en dedikert underkvote for e-drivstoff i den foreslåtte forordningen.

— FuelEU Maritime-forslaget går ikke langt nok, og dette har blitt spesielt tydelig etter at REPowerEU har økt ambisjonsnivået, sier Daniel Fraile, Chief Policy Officer i Hydrogen Europe. Vi må ha forslag som gir et klart signal om hydrogen og hydrogenbasert e-drivstoff i maritim sektor, sier han.

— Vi oppfordrer derfor Europaparlamentet og EU-medlemsstatene til å anerkjenne rollen til disse teknologiene og akselerere utplasseringen av dem for å dekarbonisere europeisk og global skipsfart. Bærekraftig hydrogen og e-drivstoff, spesielt når de produseres fra fornybare kilder, må stimuleres av et dedikert delmål og en multiplikator som vil øke investeringene i disse drivstoffene, avslutter Fraile.

TRYKK HER FOR Å SE INNHOLDET I KOALISJONENS KRAV!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.