Nyheter Politikk
Illustrasjonsbilde: Pixabay

Krever hydrogenkvote for skipsfarten

En bred koalisjon av energileverandører, rederier og organisasjoner har nå bedt EU om å innføre en minimumskvote på 6% bærekraftig og skalerbart hydrogendrivstoff innen 2030.

Det bekrefter den Brusselbaserte interesseorganisasjonen Hydrogen Europe på sine nettsider i dag, og blant de øvrige medlemmene finner vi blant annet Siemens Energy, Viking Cruises, Green Power Denmark, og  Transport&Environment (T&E.)

Historikk

I fjor foreslo EU-kommisjonen å innføre en lov om skipsdrivstoff (FuelEU Maritime Regulation) som tar sikte på å øke bruken av alternative marine drivstoff.

I følge Hydrogen Europe går imidlertid ikke denne loven langt nok. I stedet for å bedre konkurranseevnen til bærekraftig og skalerbart e-drivstoff, risikerer den i stedet å fremme billigere fossildrivstoff.

Koalisjonen har derfor bedt Europaparlamentet og EU-rådet om å forbedre forslaget ved å inkludere en dedikert underkvote for e-drivstoff i den foreslåtte forordningen.

— FuelEU Maritime-forslaget går ikke langt nok, og dette har blitt spesielt tydelig etter at REPowerEU har økt ambisjonsnivået, sier Daniel Fraile, Chief Policy Officer i Hydrogen Europe. Vi må ha forslag som gir et klart signal om hydrogen og hydrogenbasert e-drivstoff i maritim sektor, sier han.

— Vi oppfordrer derfor Europaparlamentet og EU-medlemsstatene til å anerkjenne rollen til disse teknologiene og akselerere utplasseringen av dem for å dekarbonisere europeisk og global skipsfart. Bærekraftig hydrogen og e-drivstoff, spesielt når de produseres fra fornybare kilder, må stimuleres av et dedikert delmål og en multiplikator som vil øke investeringene i disse drivstoffene, avslutter Fraile.

TRYKK HER FOR Å SE INNHOLDET I KOALISJONENS KRAV!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Biler man ikke skal kjøre i proptech-tidsalderens hovedstad

Torbjørn Leidal, European Resource Hub

— Bærekraft er konkurransekraft

Axel Christian Klafstad, GreenH
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.