Nyheter
Hege Økland. Foto: Maritime CleanTech.

Hege Økland går fra

Maritime CleanTech til ny toppjobb i hydrogenselskap

Etter 11 år innen grønn shipping bytter CEO Hege Økland beite, men ikke lenger unna enn at fokuset fortsatt blir på grønt drivstoff og infrastruktur langs kysten.

Etter over 11 år som CEO i Maritime Cleantech skifter nå Hege Økland beite. Fra oktober begynner hun som CEO i Hy2Gen Norge, som eies av det tyske selskapet Hy2Gen AG.

Med seg på veien får hun skryt fra styrelederen.

— Hege Økland har gjort en formidabel jobb med å sette i gang et grønt paradigmeskifte i den maritime næringen. Dette har bidratt til å gjøre Norge til en frontløper i utviklingen av nye utslippsreduserende teknologier for den maritime industrien, sier styreleder Bjørn Sundland på Maritime CleanTechs nettsider.

Gotlandsbolaget trapper opp satsingen på hydrogen

— At vår dyktige direktør på 11 år nå tar på seg en ny internasjonal oppgave for å bidra til dette, styrker vår tro på at vi sammen kan nå klimamålene. Hege Økland fortjener en stor takk for den store innsatsen hun har gitt til Maritime CleanTech det siste tiåret, sier Sundland.

Styret i Maritime CleanTech har startet prosessen med å rekruttere ny administrerende direktør. Det inkluderer også flere nye stillinger i administrasjonen.

— Vi lager morgendagens båtmotor, sier Tore Enger fra TECO 2030

Fortsetter samarbeidet

Fra høsten av skal altså Hege Økland lede Hy2gen Norge, og der blir fokuset hydrogenproduksjon og nødvendig infrastruktur langs kysten.

— Det blir sentimentalt å overlevere nøkkelkortet mitt til høsten, men dette er det rette tidspunktet for å gå videre, sier Hege Økland. Heldigvis kommer jeg fortsatt til å jobbe tett med mange av de samme menneskene og bedriftene i klyngen vi bygde opp i Maritime CleanTech.

— For å dekarbonisere skipsfarten må vi øke volumene av grønt drivstoff i bruk. Å etablere nye grønne verdikjeder krever gode arenaer for samarbeid, så jeg gleder meg til å delta på Maritime CleanTechs arrangementer også i fremtiden, sier Økland.

BMW skal kjøpe grønt stål fra Sverige

Kilde: Maritime CleanTech

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.