Nyheter Industri
Stein Lier-Hansen gir seg som leder for Norsk Industri. Foto: Øyvind Paulsen

Slutter i Norsk Industri

Stein Lier-Hansen begynner i Bellona.

Ved nyttår slutter Stein Lier-Hansen som administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Alle våre saker om nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du her!

Sunde rykker opp

Hansen fyller 69 år i mai neste år og styret har startet arbeidet med å finne hans etterfølger. Inntil ny administrerende direktør er på plass, vil nåværende bransje- og industripolitisk direktør Knut E. Sunde lede Norsk Industri.

Stein Lier-Hansen har vært en sentral leder i norsk politikk og organisasjonsliv gjennom en mannsalder. Han begynte i Prosessindustriens Landsforening (PIL) i 2002 og ble organisasjonens administrerende direktør i 2004. I 2006 ble PIL slått sammen med Teknologibedriftenes Landsforening til Norsk Industri med Lier-Hansen som administrerende direktør, skriver Norsk Industri i en pressemelding.

Fra nyttår går Stien Lier-Hansen inn i en rolle i Miljøstiftelsen Bellona.

– Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø, sier Lier Hansen.

Bellona-leder Frederic Hauge sier at miljøstiftelsen har samarbeidet med Lier-Hansen og Norsk Industri i lang tid. Hans oppgaver blir blant annet å videreutvikle samarbeidsprogrammet med næringslivet og det politiske påvirkningsarbeidet til Bellona.

–Stein vil bli en kjemperessurs som Bellonas fagavdelingen kan benytte for sparring og innspill, sier Hauge.

Sentral rolle

– Få har hatt en så sentral rolle over så mange år i norsk arbeidsliv som han. Som leder for Norsk Industri har han vært sentral på arbeidsgiversiden i de årvisse lønns- og tarifforhandlingene. Han fortjener en stor takk for innsatsen, sier Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri.

– Etter mer enn 20 år, tenker jeg tiden er riktig for å levere stafettpinnen videre. Jeg ser fram til å få mer tid til egne aktiviteter, i tillegg til at jeg også får noe mer fritid. For Norsk Industri mener jeg det er gunstig at de som skal lede organisasjonen videre får god tid til å forberede seg på å blant annet gjennomføre et lønnsoppgjør til våren, sier Lier-Hansen.

Alle våre saker om nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du her!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.