Nyheter Industri
Stein Lier-Hansen gir seg som leder for Norsk Industri. Foto: Øyvind Paulsen

Slutter i Norsk Industri

Stein Lier-Hansen begynner i Bellona.

Ved nyttår slutter Stein Lier-Hansen som administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Alle våre saker om nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du her!

Sunde rykker opp

Hansen fyller 69 år i mai neste år og styret har startet arbeidet med å finne hans etterfølger. Inntil ny administrerende direktør er på plass, vil nåværende bransje- og industripolitisk direktør Knut E. Sunde lede Norsk Industri.

Stein Lier-Hansen har vært en sentral leder i norsk politikk og organisasjonsliv gjennom en mannsalder. Han begynte i Prosessindustriens Landsforening (PIL) i 2002 og ble organisasjonens administrerende direktør i 2004. I 2006 ble PIL slått sammen med Teknologibedriftenes Landsforening til Norsk Industri med Lier-Hansen som administrerende direktør, skriver Norsk Industri i en pressemelding.

Fra nyttår går Stien Lier-Hansen inn i en rolle i Miljøstiftelsen Bellona.

– Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø, sier Lier Hansen.

Bellona-leder Frederic Hauge sier at miljøstiftelsen har samarbeidet med Lier-Hansen og Norsk Industri i lang tid. Hans oppgaver blir blant annet å videreutvikle samarbeidsprogrammet med næringslivet og det politiske påvirkningsarbeidet til Bellona.

–Stein vil bli en kjemperessurs som Bellonas fagavdelingen kan benytte for sparring og innspill, sier Hauge.

Sentral rolle

– Få har hatt en så sentral rolle over så mange år i norsk arbeidsliv som han. Som leder for Norsk Industri har han vært sentral på arbeidsgiversiden i de årvisse lønns- og tarifforhandlingene. Han fortjener en stor takk for innsatsen, sier Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri.

– Etter mer enn 20 år, tenker jeg tiden er riktig for å levere stafettpinnen videre. Jeg ser fram til å få mer tid til egne aktiviteter, i tillegg til at jeg også får noe mer fritid. For Norsk Industri mener jeg det er gunstig at de som skal lede organisasjonen videre får god tid til å forberede seg på å blant annet gjennomføre et lønnsoppgjør til våren, sier Lier-Hansen.

Alle våre saker om nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du her!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

— Løsningen for Oslos kollektivtrafikk er ikke diesel

Oddvar Røyset, Norsk Hydrogenbilforening

Kulda rår, hydrogenbussen går

Axel Klafstad, GreenH
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.