Nyheter Industri
Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro. Foto: Anders Vindegg, Hydro

Hydro-sjefen går av

Hilde Merete Aasheim går av som konsernsjef i Hydro etter fem år i rollen, og erstattes av Eivind Kallevik fra Hydro Aluminium Metal.

Hilde Merete Aasheim går av som konsernsjef i Hydro etter fem år i rollen. Aasheim har arbeidet i selskapet i 17 år og slutter til sommeren.

Det går frem av en pressemelding fra Hydro.

Aasheim erstattes av Eivind Kallevik, som i dag er leder for Hydros forretningsområde Aluminium Metal.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Her er beviset på verdensrekorden

Lang fartstid

– Jeg er glad for at Eivind Kallevik har takket ja til jobben som konsernsjef i Hydro. Eivind har mer enn 30 års erfaring fra norsk og internasjonal finans og industri. Han har vært en sterk bidragsyter til å utvikle Hydro og har evnen til å se muligheter i industrien og i markedene. Jeg er trygg på at Eivind har det som skal til for å lede Hydro videre, sier Dag Mejdell, styreleder i Hydro.

Eivind Kallevik har tidligere vært konserndirektør og finansdirektør i Hydro. Han har også hatt flere lederstillinger i selskapet, blant annet i forretningsområdet Bauxite & Alumina og i Hydros nedstrøms aluminiumsvirksomhet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på neste steg for Hydro sammen med våre 32 000 dyktige og engasjerte medarbeidere. Vår strategiske retning fram mot 2030 gir et solid fundament å bygge videre på. Hydros sterke posisjon med løsninger for lavkarbonprodukter gjennom hele verdikjeden gjør oss til ledende i det grønne skiftet, med en plattform for å akselerere og videreutvikle våre strategiske partnerskap. Samtidig vil kostnadsstyring- og kontroll og kontinuerlige forbedringstiltak forbli sentralt for Hydro, i kombinasjon med vår unike evne til å utvikle ny teknologi og gripe kommersielle muligheter, sier Kallevik.

Husker du det til høyre? Til venstre ser du resultatet

Godt posisjonert

Hilde Merete Aasheim har jobbet i Hydro i 17 år og forlater selskapet ved utgangen av juni 2024.

– Hilde Merete Aasheim har ledet selskapet gjennom en periode hvor vi har opplevd store endringer i verden rundt oss. Hilde har vist en sterk evne til både å håndtere kortsiktige utfordringer samtidig som hun har posisjonert selskapet for fremtiden sammen med resten av organisasjonen. I hennes periode har Hydro styrket lønnsomheten og løftet arbeidet med bærekraft betydelig, sier Mejdell.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.