Nyheter Industri
Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro. Foto: Anders Vindegg, Hydro

Hydro-sjefen går av

Hilde Merete Aasheim går av som konsernsjef i Hydro etter fem år i rollen, og erstattes av Eivind Kallevik fra Hydro Aluminium Metal.

Hilde Merete Aasheim går av som konsernsjef i Hydro etter fem år i rollen. Aasheim har arbeidet i selskapet i 17 år og slutter til sommeren.

Det går frem av en pressemelding fra Hydro.

Aasheim erstattes av Eivind Kallevik, som i dag er leder for Hydros forretningsområde Aluminium Metal.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Her er beviset på verdensrekorden

Lang fartstid

– Jeg er glad for at Eivind Kallevik har takket ja til jobben som konsernsjef i Hydro. Eivind har mer enn 30 års erfaring fra norsk og internasjonal finans og industri. Han har vært en sterk bidragsyter til å utvikle Hydro og har evnen til å se muligheter i industrien og i markedene. Jeg er trygg på at Eivind har det som skal til for å lede Hydro videre, sier Dag Mejdell, styreleder i Hydro.

Eivind Kallevik har tidligere vært konserndirektør og finansdirektør i Hydro. Han har også hatt flere lederstillinger i selskapet, blant annet i forretningsområdet Bauxite & Alumina og i Hydros nedstrøms aluminiumsvirksomhet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på neste steg for Hydro sammen med våre 32 000 dyktige og engasjerte medarbeidere. Vår strategiske retning fram mot 2030 gir et solid fundament å bygge videre på. Hydros sterke posisjon med løsninger for lavkarbonprodukter gjennom hele verdikjeden gjør oss til ledende i det grønne skiftet, med en plattform for å akselerere og videreutvikle våre strategiske partnerskap. Samtidig vil kostnadsstyring- og kontroll og kontinuerlige forbedringstiltak forbli sentralt for Hydro, i kombinasjon med vår unike evne til å utvikle ny teknologi og gripe kommersielle muligheter, sier Kallevik.

Husker du det til høyre? Til venstre ser du resultatet

Godt posisjonert

Hilde Merete Aasheim har jobbet i Hydro i 17 år og forlater selskapet ved utgangen av juni 2024.

– Hilde Merete Aasheim har ledet selskapet gjennom en periode hvor vi har opplevd store endringer i verden rundt oss. Hilde har vist en sterk evne til både å håndtere kortsiktige utfordringer samtidig som hun har posisjonert selskapet for fremtiden sammen med resten av organisasjonen. I hennes periode har Hydro styrket lønnsomheten og løftet arbeidet med bærekraft betydelig, sier Mejdell.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.