Nyheter
Birgitte Vartdal ved Nesjødammen. Foto: Statkraft

Her er Statkrafts nye konsernsjef

Styret i Statkraft har utnevnt Birgitte Ringstad Vartdal til ny konsernsjef i selskapet.

Etter at Christian Rynning-Tønnesen annonserte sin avgang før jul har styret vurdert både interne og eksterne kandidater, og det blir altså Birgitte Ringstad  Vartdal som tiltrer som ny konsernsjef fra og med 1. april 2024.

Konsernsjefen slutter i Statkraft

- Styret er svært glade for at Birgitte har takket ja til å overta jobben som konsernsjef i Statkraft, sier styreleder Alexandra Bech Gjørv i Statkraft. Hun har bred og relevant bakgrunn som konserndirektør i Statkraft og som administrerende direktør og finansdirektør i rederiet Golden Ocean, og er en sterk og tydelig leder.

– At vi rekrutterer ny konsernsjef fra egne rekker, som kjenner selskapet, organisasjonen og våre viktigste interessenter godt, er  en styrke, sier Gjørv i pressemeldingen.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

 

Glad og ydmyk

Birgitte Ringstad Vartdal. Foto: Statkraft

- Jeg er veldig glad og samtidig ydmyk for å bli vist tilliten til å skulle lede Statkraft og våre mer enn 6.000 engasjerte og dyktige medarbeidere i vårt arbeid med å fornye verden med ren energi, sier Vartdal.

– Jeg er stolt av å være en del av et selskap som er viktig i energiomstillingen av Norge, Europa og verden. Vi skal fortsatt bidra som Norges klart største kraftprodusent og være industriens viktigste partner gjennom å tilby stabil, grønn energi til konkurransedyktige priser i de markedene vi opererer, sier hun i pressemedingen.

Godt posisjonert

- Statkraft er godt posisjonert og har store muligheter til å bidra til det grønne skiftet og skape grønne arbeidsplasser i Norge og internasjonalt.

– Utslippsreduksjoner og behov for energisikkerhet øker etterspørselen etter fornybar energi, samtidig som vi ser at fortsatt teknologiutvikling og økt skala reduserer kostnadene. Det gir muligheter til fortsatt god og lønnsom vekst så lenge vi fortsetter å jobbe så effektivt, sikkert og bærekraftig som mulig, sier Vartdal.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Åpne om lønn og betingelser

Vartdal vil få den samme grunnlønn som avtroppende konsernsjef Rynning-Tønnesen på 6,3 millioner kroner. Som andre ledere i Statkraft, vil Vartdal ha en variabel lønnsordning basert på oppnåelse av spesifikke mål. Denne ordningen gir maksimalt 25% av grunnlønn.

Vartdal opprettholder sin deltakelse i den innskuddsbaserte pensjonsordningen for alle ansatte, og i ordningen med en tilleggslønn på 18 prosent av ordinær lønn over 12G som kan brukes til privat pensjonssparing som er beskrevet i Statkrafts retningslinjer for godtgjørelse til ledende personer, godkjent på generalforsamlingen i 2023. Vartdal har også andre ytelser som bilgodtgjørelse, forsikringer og mobil i samsvar med selskapets retningslinjer.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Kilde: Statkraft

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.