Nyheter Tungtransport
Hynions stasjon på Høvik utenfor Oslo er  den eneste åpne hydrogenstasjonen i stor-Oslo. Foto: Øyvind Paulsen

Gode nyheter for deg som har hydrogenbil i Oslo-området

Hynion og Hyundai inngår ny samarbeidsavtale om «hydrogeninfrastruktur». Det betyr i praksis at Hyundai skal bidra med driftsstøtte til det som i dag er Oslo-områdets eneste hydrogenstasjon.

Hynions tankstasjon på Høvik er nå den eneste offentlige driftsstasjonen i hovedstadsområdet, og det gjør det naturlig nok avgjørende å holde den i drift.

Tidligere i år bekreftet derfor Toyota at de vil bidra, og i dag kom nyheten om at også Hyundai vil hjelpe Hynion med driftskostnadene.

Toyota Norge og Hynion har inngått samarbeidsavtale

– Svært viktig, sier Hyundai-sjef

Hyundai Motor Norway vil altså bidra til  å dekke driftskostnadene ved Hynions hydrogenstasjon på Høvik utenfor Oslo, og grunnen er selvsagt at de ønsker å sikre at bilistene som i dag ratter rundt i en hydrogendrevet Hyundai skal kunne fylle tanken.

Hyundais støtte vil legge til rette for nødvendige forbedringer og oppgraderinger for å sikre tilgjengeligheten av hydrogen. For eksempel å legge til en andre tanklinje og erstatte betalingssystemet. Dette vil mer enn doble kapasiteten til tankstasjonen.

– For Hyundai Motor Norge er det svært viktig at Hynions hydrogenstasjon på Høvik forblir åpen og øker kapasiteten, slik at vi sikrer sømløs funksjonalitet og tilgjengelighet for våre kunder, sier Seong Woong Suh - CEO i Hyundai Motor Norge.

–  Vi setter stor pris på Hynions virksomhet som hydrogenleverandør, og ser frem til et pågående tett samarbeid for å fremme økende bruk av hydrogen som drivstoff for kjøretøy, avslutter han i pressemeldingen.

100 hydrogenlastebiler til Norge i 2025!

 

– Vi er utrolig glade og takknemlige for støtten fra Hyundai, sier Slavica Djuric - CEO i Hynion AS. Som verdensledende innen utvikling av kjøretøyer med hydrogendrivstoff, er Hyundais forpliktelse til å støtte våre operasjoner på Høvik-stasjonen et bevis på deres dedikasjon til en fossilfri fremtid, avslutter hun.

Fornøyde hydrogenbileiere

– Dette er svært gode nyheter for hydrogenbileiere i Oslo området, sier Oddvar Røyset – styreleder i Norsk Hydrogenbilforening (HYBIL) til Hydrogen24.

– Nå har både Toyota og Hyundai forpliktet seg til å bidra til at Høvik-stasjonen kan holdes operativ. Dette gir framtidshåp for at hydrogenbileierne i Oslo fortsatt kan benytte sine hydrogenbiler i 2024,  inntil det forhåpentligvis blir bedre tider fra 2025 med hydrogenstasjoner for lastebiler støttet av ENOVA, sier Røyset.

Vireon har fått 10 millioner i Enova-støtte til ny hydrogenstasjon

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.