Nyheter Industri
Illustrasjonsfoto: Statnett

Lederskifte i Statnett

Konsernsjef i Statnett Hilde Tonne har i dag varslet styret om at hun ønsker å fratre sin stilling så snart en etterfølger er på plass.

– Etter over tre år som konsernsjef i Statnett, er jeg glad for å se at selskapet er godt i gang med å levere på strategien «Det Grønne Taktskiftet» vi etablerte i 2021. Det har vært noen intense år med stor omstilling av selskapet, og jeg har kommet frem til at det er et naturlig tidspunkt for meg å gi stafettpinnen videre, sier Hilde Tonne på Statnetts nettsider.

Hilde Tonne tok over som konsernsjef i mars 2021. Kort tid etter at hun begynte, opplevde Norge og Europa at det grønne skiftet satt fart og stor uro i energimarkedene i forbindelse med den russiske invasjonen i Ukraina. Dette preget et kraftsystem i endring – og stilte store krav til bygging og drift av strømnettet.

Flere nyansettelser (og avganger) får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Det grønne taktskiftet er i gang

Under Tonnes ledelse etablerte Statnett i 2021 strategien «Det Grønne Taktskiftet», der selskapet har satt i verk flere tiltak for å øke tempoet i energi-omstillingen slik at Norge skal bli bedre rustet til å nå klimamålene. I Statnetts tilfelle handler det i stor grad om å sikre et robust nett som kan håndtere den store økningen i forbruk og elektrifisering.

– Det har vært utrolig givende og lærerikt å jobbe i Statnett, og jeg er stolt over arbeidet vi har gjort med å etablere og innarbeide en offensiv grønn strategi, sier Tonne.

– Sammen har vi etablert en ny helhetlig planlegging av kraftsystemet gjennom Områdeplanene, vi automatiserer balanseringen av kraftsystemet, og vi har igangsatt en rekke tiltak for å øke kapasiteten både i nytt og eksisterende nett. Dette har vært en fase med stor omstilling, og det er naturlig nå å gi andre muligheten til å ta dette arbeidet videre, sier hun videre.

Tonne vil fortsette i Statnett inntil konstituert eller ny konsernsjef er på plass. Det innebærer også at styret nå starter arbeidet med å finne hennes etterfølger.

Det norske gigantprosjektet har rykket nærmere

Får skryt

- Hilde har gjort en stor jobb for Statnett og med å forberede Norge og det norske kraftsystemet på den omstillingen som skal til for å møte klimautfordringene og for å sikre kraft til fremtidens industri, sier styreleder Nils Kristian Nakstad

- Jeg vil takke Hilde for det lederskapet hun har vist i en betydelig omstilling, og resultatene hun har oppnådd. Hilde vil fortsette som konsernsjef en tid fremover for å sikre kontinuitet når vi nå skal starte arbeidet med å finne hennes etterfølger, sier Nakstad.

Flere nyansettelser (og avganger) får du i vår Nytt-om-navn-spalte

— Vi får tilstrekkelig nettkapasitet!

Kilde: Statnett

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.