Nyheter Industri
Kjetil Bøhn overtar som ny toppsjef i Gen2 Energy etter Jonas Meyer (lite bilde). Bilder: Gen2 Energy

Ny CEO i Gen2 Energy

I takt med at selskapets store hydrogenprosjekt i Mosjøen rykker nærmere, har Gen2 Energy utnevnt Kjetil Bøhn som ny toppsjef.

Siden 2021 har Gen2 Energy utviklet seg fra et lite oppstartsselskap til et ledende hydrogenutviklingsselskap, med en raskt voksende portefølje av storskalaprosjekter med en kapasitet på minst 850 MW under utvikling.

Det gjør også at det nærmer seg endelig investeringsbeslutning (FID) og byggestart for selskapets store prosjekt i Mosjøen, og i den anledning har dagens sjef – Jonas Meyer – bestemt seg for å takke av.

En vanskelig avgjørelse

I følge pressemeldingen er det av hensyn til familien, eller som de sier: I den tidlige fasen av å etablere en familie, har Meyer bestemt at hans personlige forpliktelser ikke er lett forenlige med det økende behovet for reise- og arbeidstimer som trengs når Gen2 Energy går inn i byggefasen av sin multimilliard EURO-prosjektportefølje.

– Det er en av de vanskeligste avgjørelsene jeg har tatt. Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe med et meningsfullt bidrag til det grønne skiftet, og jeg vil spesielt savne alle de fantastiske medarbeiderne som har gitt uvurderlig kunnskap opp gjennom årene, sier Jonas Meyer i pressemeldingen.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Bøhn er allerede på plass som ny sjef

Med virkning fra 1. mai 2024 utnevnte dermed styret i Gen2 Energy Kjetil Bøhn (53) som selskapets nye administrerende direktør, og de trekker frem hans solide bakgrunn som avgjørende for at han er rett person til å lede selskapet gjennom en vellykket FID-prosess og inn i en industriell byggefase.

 

Vi lar selskapets relativt ferske styreleder fortelle:  

– Jonas Meyer har vært avgjørende for å utvikle Gen2 Energy fra et tidlig oppstartsselskap til et av de mest modne grønne hydrogenprosjektene i Europa. Styret vil takke Meyer for hans sterke bidrag til å ta Gen2 Energy fra fire ansatte til den ledende utvikleren av grønne hydrogenprosjekter i Norge, sier styreleder Bård Mikkelsen.

– Med Kjetil Bøhn om bord er vi godt forberedt på neste steg for å realisere ambisjonene til selskapet. Den første oppgaven er å gjennomføre det store hydrogenprosjektet i Mosjøen, avslutter Mikkelsen i pressemeldingen.

Fornøyd Bøhn

– Jeg så ikke for meg å bli administrerende direktør i et vekstselskap igjen, men dette var en mulighet jeg rett og slett ikke kunne avslå, sier Kjetil Bøhn. Gen2 Energy skal være selskapet som etablerer Norge som den ledende leverandøren av grønt hydrogen til Europa, og jeg ser frem til å være en del av den reisen.

Flere nyansettelser (og avganger) i hydrogenbransjen får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.