Nyheter Industri
Illustrasjon: Cyan Energy / Furnes Design

Norwegian Hydrogen har signert kontrakt med Cyan Energy

 Skal levere grønt hydrogen til Cyan Energys nyutviklede hydrogenbaserte ladestasjoner.

Hydrogenet som skal leveres til Cyan Energy kommer naturligvis fra Hellesylt Hydrogen Hub, som starter produksjonen av grønt hydrogen i løpet av sommeren. Dette blir et av de første grønne hydrogenanleggene i Norge, og utnytter vannkraft for å produsere grønt hydrogen.

Cyan Energy skal bruke hydrogenet på sine ladestasjoner, ja du leste riktig. De tilbyr nemlig effektive og raske ladeløsninger for elbiler og tunge lastebiler, og det unike er altså at de lager sin egen energi med hydrogen.

Såvidt vi vet er stasjonen på Hareid, som du ser bildet av under, en av deres første:

Cyan Energy stasjonen på Hareid. Foto: Cyan Energy

 

–Vi er svært fornøyde med at Cyan Energy har valgt oss som leverandør av grønt hydrogen, sier Jens Berge – toppsjefen i  Norwegian Hydrogen. Det å samarbeide med andre pionerer innen energiovergangen er viktig for oss, og vi er stolte av å bidra sammen med Cyan Energy til en renere og grønnere fremtid for transportsektoren, både i vår region og ellers, sier Berge i pressemeldingen.

Enova gir støtte til 2 nye hydrogenstasjoner

Et innovativt sprang

Cyan Energys hydrogenbaserte ladestasjoner er et innovativt sprang i utviklingen av nullutslipps transportinfrastruktur. Ved å utnytte lokalprodusert grønt hydrogen fra Norwegian Hydrogen vil disse stasjonene ikke bare gi pålitelig og rask lading, men også bidra til å redusere karbonavtrykket fra tungtransport.

– Dette partnerskapet er et godt eksempel på fremgangen vi kan oppnå gjennom samarbeid og innovasjon, sier Bjørn Bjerke - som er administrerende direktør i Cyan Energy. Norwegian Hydrogens satsing på energiomstilling passer svært godt sammen med våre mål, og vi er veldig fornøyde med å få tilgang på lokal produsert grønt hydrogen til vår første ladestasjon.

Norwegian Hydrogen og Vireon får 107 millioner i EU-støtte!

Vil utvide distribusjonen

Hellesylt Hydrogen Hub vil starte med å levere hydrogen til Cyan Energys stasjon på Hareid, med planer om å utvide distribusjonen etter hvert som flere stasjoner utvikles over hele Norge og internasjonalt.

– Dette illustrerer på en god måte hvordan vi adresserer hele bredden i hydrogenmarkedet, sier Simen Skaare Eriksen -  CCO i Norwegian Hydrogen, med kontrakter for levering til maritim sektor, industri og teknologiløsninger, i tillegg til Vireons hydrogenstasjoner for tungtransport.

Hellesylt Hydrogen Hub. Foto: Norwegian Hydrogen /Kristin Støylen

 

Kilde: Norwegian Hydrogen

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.