Hydrogenhovedstaden på Mørekysten?
Kristiansund kan bli Norges nye hydrogenhovedstad. Vi i GreenH er stolte over at vi snart kan bidra med grønt hydrogen direkte fra hydrogenanlegget.
Kristiansund er i ferd med å ta rollen som Norges nye hydrogenhovedstad. Denne ambisjonen ble tydelig da ordfører Kjell Neergaard åpnet Desemberkonferanse i 2024 og delte byens mål om å ta et stort skritt inn i den grønne omstillingen i 2025. I samtaler med representanter fra Equinor, Green Minerals og GreenH ble potensialet for nye næringer knyttet til norsk sokkel ivrig diskutert. Det ligger store muligheter innen framtidige verdikjeder for gass, hydrogen og havbunnsmineraler.
Kristiansund er på vei mot en ny energiframtid, og det er mer enn bare en by som utvikler seg – det er en hel industri som formes.
Vestbase – bunkring som en løsning
En viktig aktør i denne omstillingen er Vestbase, en av Norges travleste maritime baser, med mer enn 16.000 havneanløp årlig. Og med vårt hydrogenanlegg på basen, har vi muligheten til å redusere byens utslipp – som i dag står for over 60 prosent av utslippene – ved at maritime fartøy kan bunkre hydrogen samtidig som de henter andre nødvendige forsyninger.
Denne løsningen har potensial til å gi betydelige utslippskutt, og er et konkret eksempel på hvordan grønt hydrogen kan bidra til å nå klimamål og skape arbeidsplasser i 2025 og årene framover.
Med en klar strategi for grønn omstilling, en økende satsing på utdanning og et sterkt samarbeid med energimiljøene, er Kristiansund godt rustet til å lede an i utviklingen av hydrogenindustrien i Norge. Hydrogen står i dag som en sentral brikke i den pågående transformasjonen.
Det koker i byen
Kompetansebehovet er økende. Energibransjen spesielt står overfor et enormt press for å utvikle ny teknologi og kompetanse innen fornybar energi, digitalisering og klimavennlige løsninger.
Dette gapet skal Kristiansund fylle. Engasjementet er til stede, både blant studenter, politikere, innbyggere og aktører innen fornybar energi. Og Kristiansund er byen som er klar til å utnytte dette engasjementet, både for egen del og for å bidra til det nasjonale og globale grønn skiftet.
Med en stadig sterkere satsing på utdanning, forsking og innovasjon, samt et sterkt engasjement fra både næringslivet og lokalsamfunnet, har byen alt som trengs for å lede an i den grønne omstillingen og bli hydrogenhovedstad på Mørekysten.
Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn
Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!