Sustainability Manager

Bli kjent med Protan AS

Protan er et norsk industrikonsern som er verdensledende innen membranteknologi. Vi utvikler og tilbyr membraner, taksystemer, ventilasjonssystemer og tekniske tekstiler for byggebransjen og havnæringen.

Som en global markedsaktør har vi i Protan et særskilt ansvar når det kommer til hvordan vi produserer og leverer tjenestene våre. I over 80 år har Protan satset på gode ideer og innovasjon. Vi tilbyr morgendagens løsninger for en grønnere næring. Protan samarbeider med organisasjoner, leverandører og kunder i vårt miljøarbeid. Vi jobber også tett med myndigheter, interesseorganisasjoner og fagmiljøer for å skape miljøforbedringer i et langsiktig perspektiv.

Vi er derfor på utkikk etter deg med et stort engasjement for bærekraft og ønsker å gjøre en forskjell i vår nyopprettete stilling som Sustainability Manager. Du vil være ansvarlig for å videreutvikle vårt globale bærekraft- og miljøstyringssystem, og bidra til å utvikle og realisere Protans strategiske mål for bærekraft/ESG. Videre vil du være en pådriver for bærekraft i alle ledd i Protans arbeidsprosesser og i vår kultur, og du skal sørge for intern og ekstern kommunikasjon om bærekraft i samarbeid med vår kommunikasjonsansvarlig.

Sentrale arbeidsoppgaver:

 • Identifisere, utvikle og lede gjennomføring av globale prosjekter innen bærekraftsarbeid i samarbeid med konsernets interne nettverk.

 • Etablere relevante bærekraft /ESG KPIer og sørge for systematisk oppfølging av disse.

 • Rådgiver for de ulike forretningsområdene rundt gjeldende ESG-standarder, lovverk og rapporteringskrav.

 • Ansvarlig for utvikling av Protans årlige bærekraftrapport.

 • Være et viktig kontaktpunkt mot relevante myndigheter og bransjeorganer.

Hvem er du?

Protan har fire verdier som du naturlig identifiserer deg med og som du er opptatt av i arbeidshverdagen: Engasjement, samarbeid, kvalitet og ansvar.

For å lykkes i rollen er det viktig at du er sterk på analyse, problemløsning og prosjektledelse. Du har en interesse og engasjement for strategi, bærekraft og klimaregnskap. Du er god på å bygge relasjoner, og evner samtidig med å være tydelig og stille krav til alle ledd i organisasjonen. Du jobber strukturert, systematisk og har høy gjennomføringsevne.

Videre ser vi for oss at du har:

 • Relevant høyre utdannelse.

 • Minimum 3 års relevant arbeidserfaring, gjerne fra tilsvarende rolle.

 • Erfaring fra kommersiell industriell virksomhet.

 • Kompetanse innen bærekraft, f.eks. kvantitativ kompetanse innenfor sirkulær økonomi, klimaregnskap og kjennskap til rammeverk for bærekraftsrapportering er en fordel.

 • Gode norsk og engelsk kunnskaper, muntlig og skriftlig.

Vi tilbyr:

 • En spennende og nyopprettet stilling med et stort handlingsrom i et selskap i vekst.

 • Mulighet til å være med på å bygge opp og påvirke hvordan vi jobber med bærekraft i Protan.

 • En del av vårt People & Communications-team som består av HR, HMSK og intern kommunikasjon.

 • Et uformelt og godt sosialt arbeidsmiljø med kollegaer som bryr seg om hverandre.

 • Vi har vårt eget People&Passion-konsept der vi spiller padel, klatrer og deltar på Holmenkollstafetten.

Stillingen innebærer noe reisevirksomhet.

Søknadsfrist: 16.04.2023

Synes du dette ser interessant ut? Søk allerede i dag! Vi vurderer søknader fortløpende.

Om stillingen
Søknadsfrist: 16. april 2023
Ansettelsestype: Fast ansettelse
Stillingsbrøk: Fulltid
Arbeidssted: Baches vei 1, 3413 Lier
Om selskapet

Protan As

Protan er et internasjonalt industrikonsern med norske eiere og hovedkontor i Lier. Vi nærmer oss 1000 ansatte fordelt på 11 land. Vi produserer verdensledende membranteknologi og har fabrikker i Norge, Polen og Tyrkia. Mens Protan AS produserer membraner, er Protan Entreprenør den ledende takentreprenøren i Norden. Vi har jobbet med mange spennende prosjekter, som å legge og produsere taket til Norges eneste innendørs skianlegg Snø og levert takmembraner til Amazons store logistikksentre i Polen. Vi produserer og selger produkter med lavt CO2-avtrykk og har bærekraftige løsninger som Protan BlueProof og Protan BlueProof Green, som muliggjør flomvannhåndtering i kombinasjon med grønne tak og takterrasser. Solenergi på tak er også et satsingsområde.

I Norge har Protan Entreprenør avdelinger på følgende steder: Tromsø, Narvik, Bodø, Stavanger, Haugesund, Bergen, Trondheim, Kristiansund, Sandnessjøen, Gjøvik, Dal (Region Oslo), Stokke (Vestfold/Telemark) og Drammen.

Adresse: Baches vei 1
3413 Lier
Kontaktinformasjon

Diana Lopez Paulsen

Head of Global HSEQ & Sustainability
Mobiltelefon: +47 915 50 178
Stikkord
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.