Nyheter Nyheter
Til venstre ser du en type 4-sylinder, av den typen som nå er solgt til India av konsernsjef Morten Holum og Hexagon Purus. Skjermdump: HexagonPurus,com

Gode tider hos Hexagon Purus

Flere store kontrakter signert den siste tiden, og i morgen kommer kvartalstallene.

Som nevnt i dagens nyhetsoversikt har Hexagon Purus mottatt sin første bestilling på type 4 høytrykks hydrogensylindre fra Reliance Industries, og sylinderne skal leveres allerede første halvår 2022.

I følge børsmeldingen er Reliance et av Indias største private selskaper, og hydrogensylinderne skal brukes som prototyper i deres nye pilotprosjekter for bil- og reservekraftløsninger.

Bare en av flere store kontrakter

Selv om dette er den første bestillingen Hexagon Purus har fått på hydrogenapplikasjoner i India, er det langt fra den eneste bestillingen de har fått den siste tiden.

Finansavisen omtalte senest i forrige uke at selskapet allerede hadde inngått to milliard-kontrakter på batteripakker, hvorav den ene er er til Hino Motors Manufacturing US, en kjøretøyprodusent eid av Toyota.

Hexagon Purus leverer altså både batterielektriske og hydrogenelektriskse løsninger, og konsernsjef Morten Holum forklarer hvorfor til Finansavisen:

— Vi har troen på begge teknologier, og tilpasser valg av teknologi etter kundens behov og bruksmønster. Selv om teknologiutviklingen per nå har kommet lenger innen batteri, satser vi både på hydrogenløsninger for distribusjon og for busser, sier Holum. I tillegg blir transportmoduler for hydrogen viktig fremover, siden det bygges ut infrastruktur for bruk av hydrogen på industrielle applikasjoner verden over, oppsummerer han.

Reliance vil bli en ren energiaktør

Reliance ledes for øvrig av en av Asias rikeste menn, Mukesh Ambani, som i følge Bloomberg Quint har som mål å gjøre Reliance til en av verdens største produsenter av blå hydrogen til en «competitive cost».

Reliances ordre kan derfor ses som et ledd i å posisjonere seg som en ledende ren energiaktør.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.