Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Mandag 14. februar

E24: Horisont Energi-gründer satser på karbonlagring: — Heldigvis har jeg en kone som tjener penger, sier gründeren. I 2020 følte han seg som en utgiftspost i eget hjem, nå har selskapet ny eier, et løfte om flere hundre statlige millioner, og store planer om å ansette flere.

VG:  — Klimamålene er fullstendig urealistiske å nå, sier NHO-topp og leder Stein Lier-Hansen i Norsk Industri (NHO). — Målet om å redusere utslipp av klimagasser med 55 prosent innen 2030, sammenliknet med 1990-nivå, er fullstendig urealistisk. Det er ikke mulig. Politikerne må erkjenne det. De er sjanseløse med det tempoet de nå har, lyder kraftsalven fra Lier-Hansen.

Som vi fortalte deg på lørdag går Hyon på Oslo Børs sin markedsplass Euronext Growth denne uken, og Oslo Børs  bekreftet nettop at det er ventet å skje i løpet av dagen.

Nordnorskdebatt: —Elektrifiseringen av Melkøya for å grønnvaske en industri som ødelegger det internasjonale klimaregnskapet gjør at staten sparker bein under all annen industrisatsing i nord, sier redaktør Arne O. Holm.

Men ikke alle er like kritiske som Arne O. Holm:

Folkebladet: Fylkesrådslederen i nordland arbeiderparti har en kommentar med en helt annen vinklig: Et grønt industrieventyr i nord — nå!

Finansavisen: Hexagon Purus har mottatt sin første bestilling på type 4 høytrykks hydrogensylindre fra Reliance Industries, som er det største private selskapet i India, fremgår det av en børsmelding mandag morgen. Og i morgen skal de legge frem kvartalstallene.

Tu.no: Kan små kjernekraftverk være energiløsningen for Svalbard, sier Kjetil Hermansen i en kommentar. Hans utgangspunkt er at ammoniakk ikke er ideelt, og hans begrunnelse er fra et CO2-perspektiv.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.