Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Mandag 14. februar

E24: Horisont Energi-gründer satser på karbonlagring: — Heldigvis har jeg en kone som tjener penger, sier gründeren. I 2020 følte han seg som en utgiftspost i eget hjem, nå har selskapet ny eier, et løfte om flere hundre statlige millioner, og store planer om å ansette flere.

VG:  — Klimamålene er fullstendig urealistiske å nå, sier NHO-topp og leder Stein Lier-Hansen i Norsk Industri (NHO). — Målet om å redusere utslipp av klimagasser med 55 prosent innen 2030, sammenliknet med 1990-nivå, er fullstendig urealistisk. Det er ikke mulig. Politikerne må erkjenne det. De er sjanseløse med det tempoet de nå har, lyder kraftsalven fra Lier-Hansen.

Som vi fortalte deg på lørdag går Hyon på Oslo Børs sin markedsplass Euronext Growth denne uken, og Oslo Børs  bekreftet nettop at det er ventet å skje i løpet av dagen.

Nordnorskdebatt: —Elektrifiseringen av Melkøya for å grønnvaske en industri som ødelegger det internasjonale klimaregnskapet gjør at staten sparker bein under all annen industrisatsing i nord, sier redaktør Arne O. Holm.

Men ikke alle er like kritiske som Arne O. Holm:

Folkebladet: Fylkesrådslederen i nordland arbeiderparti har en kommentar med en helt annen vinklig: Et grønt industrieventyr i nord — nå!

Finansavisen: Hexagon Purus har mottatt sin første bestilling på type 4 høytrykks hydrogensylindre fra Reliance Industries, som er det største private selskapet i India, fremgår det av en børsmelding mandag morgen. Og i morgen skal de legge frem kvartalstallene.

Tu.no: Kan små kjernekraftverk være energiløsningen for Svalbard, sier Kjetil Hermansen i en kommentar. Hans utgangspunkt er at ammoniakk ikke er ideelt, og hans begrunnelse er fra et CO2-perspektiv.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.