Nyheter Industri
Foto: Hy2gen

Verdens største private investering i grønn hydrogen!

Har hentet inn 200 millioner Euro for å lage «e-drivstoff», sier Hy2gen.

Den grønne hydrogeninvesteringsplattformen Hy2gen bekrefter på sine nettsider at de har gjennomført en vellykket investeringsrunde på 200 millioner euro. Beløpet skal i følge Hy2gen være verdens største private kapitalinnhenting innen grønn hydrogen.

Pengene skal brukes til bygging av produksjonsanlegg for grønt hydrogenbasert drivstoff, altså det selskapet kaller «e-drivstoff». Og som bildet i toppen indikerer, skal dette e-drivstoffet kunne brukes både til sjøs, på tungtransport, luftfart og industrielle applikasjoner.

SE OGSÅ: Airbus vil gjøre Asia til ny hotspot for flyplasser og fly på hydrogen

Dekarbonisering er målet

Hy2gen ble grunnlagt i 2017, og er en av de ledende aktørene innen grønn hydrogenindustri. Bak investeringen på Hy2Gens investeringsplattform står Hy24, Mirova, CDPQ  og Technip Energies.

— Vi har vært på utkikk etter den beste mulige kombinasjonen av finansielle og strategiske investorer for å bygge e-fuel produksjonsanlegg. Grunnen er at disse aktørene har potensialet til å dekarbonisere hele næringer og transportsektorer.

— Vi er derfor glade for at alle parter har blitt med på den den største investeringen i dette segmentet, sier Cyril Dufau-Sansot, administrerende direktør i Hy2gen.

En kombinasjon rigget for suksess?

— Skal man lykkes i å skalere hydrogen som energikilde må man velge strategiske prosjekter, sørge for å ha sterke og solide støttespillere innen prosjektfinansiering og gjennomføring, og ikke minst bli ledet av det rette teamet. Og det er akkurat det Hy2gen har bidratt med her, sier Pierre-Etienne Franc, administrerende direktør i Hy2.

Alle de øvrige investorene fokuserer for øvrig på at hydrogen har et unikt potensiale til å gjennomføre det grønne skiftet i industrien, og du finner alle kommentarene fra ledelsen i Mirova, Technip Energies og Hy24 nederst i pressemeldingen på Hy2gens nettsider. 

Les også: Produksjonsanlegg for hydrogen lagt ut på anbud

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.