Nyheter Industri
Skjermdump: HyNet

Les rapporten om Storbritannias første storskala hydrogenanlegg

Anlegget anses som helt nødvendig for at Storbritannias industri skal klare å innfri sine klimaforpliktelser.

Vertex Hydrogen, en joint venture mellom Essar Oil UK og Progressive Energy, har nettopp utgitt en rapport der de forklarer hvordan de designer og utvikler det som skal bli Storbritannias første storskala produksjonsanlegg for hydrogen, skriver FuelCellWorks.

Rapporten forklarer hvordan gass, både naturgass og raffinert gass, skal omdannes til lavkarbonhydrogen mens det fanger karbondioksid før det blir permanent lagret under havbunnen utenfor Liverpool.

Oppstart rundt 2025

Målet er en produksjon på rundt 1 GW av lavkarbonhydrogen allerede ved oppstarten i 2025. Og målet er at lavkarbonhydrogenet som produseres skal erstatte de fossile energikildene i Nordvest-England og i  Wales.

— Vårt store team består av ingeniører, prosjektledere og teknologer fra alle våre partnere. Og det er samarbeidet og utvekslingen av kunnskap mellom alle disse som har gjort at vi har klart å utvikle dette banebrytende prosjektet på bare to år, sier Chris Manson Whitton – direktør i Vertex Hydrogen til FuelCellWorks.

— Dette er en kunnskap vi ikke bare tar til oss, det er også en kunnskap vi vil dele med de som kommer i våre fotspor, sier han. Dette er rett og slett nødvendig om Storbritannia skal opprettholde sin posisjon i den voksende globale hydrogenøkonomien og nå våre klimamål, sier han.

HELE RAPPORTEN KAN DU LESE HER

Det nye produksjonsanlegget for hydrogen vil være en del av HyNets lavkarbonklynge, som innen 2030 skal være en betydelig bidragsyter til regjeringens mål om å produsere 5GW lavkarbonhydrogen til kraft, transport, industri og boliger.

Kilde: FuelCellWorks og HyNnet

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.