Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Onsdag 2. mars

Vi holder deg oppdatert.

DN Investor: Oppgangen fortsetter på Oslo Børs, samtidig som de øvrige europeiske børsene fortsetter å falle. Mens oljeprisen på mandag nærmet seg 100 dollar, bikket den i følge DN Investor over på tirsdag med 103,98 dollar – en oppgang på over 5 prosent.

De mest omsatte aksjene 1. mars var Equinor (+6%), Aker BP (+5,8%), og hydrogenselskapet Nel (- 7,24 prosent).

Når det gjelder Nel kan vi for øvrig nevne at nedgangen kommer etter en svært kraftig økning på mandag – da de økte med hele 18,9%.

Biogassbransjen.no: På Biogasskonferansen 2022 la Rune Røkke fra Klimafinans vekt på at EU-målene vil kreve formidable investeringer i biogass. Biogass er det eneste som er på plass i dag for langtransport og skip, hydrogen ligger litt lenger frem selv om EU har voldsomme ambisjoner på det området, sier han – i følge Biogassbransjen.

Tidens Krav: Fornybar energi fra havet, er tittelen på dagens leserbrev. Her problematiserer skribenten rundt fornybar energi og fossil energi, og hvordan vinden og bølgene kan utnyttes – og ikke minst dilemmaet mellom penger og miljø.

TU.no: Verdens første hydrogenbulkskip kan bli bygget i Norge. Rederiet søker nå Enova-støtte til ytterligere to skip, skriver TU.

Helgelendingen: Norske e-Fuel ønsker å starte produksjonsbedrift i Mosjøen, og e-fuelet skal brukes til fly. Men ikke alle er like imponert:

Direktør for bærekraft ved Sintef – Nils Røkke – sier blant annet at mye energienrett og slett blir borte når strøm i prinsippet gjøres om til flytende drivstoff. Den lave virkningsgraden blir også kritisert av Norsk Klimastiftelse.

Dalane Tidende: Det trengs mer strøm til Eigerøy for å styrke industri- og næringsutvikling.

Akkurat det er både ordfører og Dalene Energi enige i. Men hvilken løsning skal de velge, og er hydrogen en av dem? Der står altså debatten akkurat nå, og resten av argumentene leser du hos Dalane Energi.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.